Wayne Rooney – Manchester United

Wayne Rooney

Vi har alla följt Wayne Rooneys situation i Manchester United med spänning under sommaren.
Vara eller icke vara i United? Åsikterna, ryktena och spekulationerna har varit enormt många från alla världens hörn. Han har varit en förgrundsfigur inom den engelska fotbollen.

Det är inte så konstigt eftersom Manchester United är en av världens största fotbollsklubbar och Wayne Rooney har varit Uniteds största stjärna nu sen Cristiano Ronaldo lämnade.

Jag minns det som igår när 16 åriga Wayne Rooney avgjorde mot Arsenal med ett vackert 2-1 mål i första krysset för sitt Everton, det var också egentligen först då David Moyes tog steget in i Evertons hjärtan, via genidraget.

Nu har David Moyes ersatt världens främste fotbollstränare genom tiderna, Sir-Alex Ferguson i Manchester United.

Moyes första uppdrag? Handskas med en uppenbart irriterad Wayne Rooney, samma spelare som just David Moyes tog fram för drygt 11 år sedan.

David Moyes har flera gånger gått ut i media och påtalat att Ingen är större än klubben sedan början av Juli.
Moyes kliver in i rollen som coach för en av världens största klubbar, med ett säkert och fegt uttalande.
Självklart är Ingen spelare större än klubben, ett uttalande en hyfsat mogen Femåring kunnat formulera för media.

Jag hade hoppats på att David Moyes klivit in med attityd, en Skotsk brutalitet men samtidigt en stor ödmjukhet till uppgiften. Sir-Alex Ferguson gick inte ut i media om det inte var absolut nödvändigt och om gubben yttrade sig, var det av yttersta vikt och ofta ögonbrynshöjande.

Om David Moyes ska inleda denna resa på ett positivt sätt, bör han göra allt i sin makt för att behålla Wayne Rooney!

Varför?

Han fostrades i Everton, innan han klev över till Manchester United klassad som kanske den största talangen inom Brittisk fotboll någonsin och den stämpeln levde han upp till genom att prestera högklassig fotboll under 8 säsonger på Old Trafford. 9 onde säsong?

Robin van Persie köptes in, Rooney drogs med en skada men väl frisk fick han rätta sig i att spendera tiden på bänken i de stora matcherna.

Robin van Persie tog chansen med bravur och gjorde sina 25+.

Sir-Alex har kört runt på Wayne Rooney under dessa säsonger, spelat allt från central mittfältare till vänsterytter eller anfallare. Rooney har aldrig klagat, alltid gjort jobbet för laget och ändå levererat 141 mål och 96 assist på 278 matcher i United tröjan.

Ett imponerande facit, ändå är Wayne Rooney endast 27 år och kan se framemot ytterligare 6-7 år i absoluta världseliten.

Jag ska sammanfatta min mening med detta:

I mina ögon är Wayne Rooney en bättre fotbollsspelare än Robin van Persie, han är Uniteds bästa fotbollsspelare.

En av världens mest kompletta anfallare i mina ögon. Han gör mål med huvudet, höger/vänster foten, en fantastisk passningsspelare, hyfsat snabb, stark som en oxe och hans speluppfattning är absolut magnifik.
Det är en matchvinnare och den spelare jag fruktar absolut mest på ett fullsatt Anfield Road lagen emellan.

Faktum är att Wayne fortfarande har sina bästa år framför sig och nu skeppar Manchester United iväg honom för cirka 300 miljoner?

Om jag hade varit i Moyes kläder:

Wayne vet om att ingen är större än klubben, och är säkert redo att stanna i Manchester, men då vill han ha svar och eventuellt en ursäkt.

Wayne Rooney ska ha en startplats i Manchester United, det är inget snack om saken. Köper att van Persie har sin anfallsroll alla dagar i veckan, men Rooney ska vara en kreativ gigant runt Holländaren.

Har hört er viska om att sälja Rooney, och in med Kagawa centralt? Kagawa är en oerhört bra fotbollsspelare, men Nej – Rooney är bättre.

Säljer Manchester United honom till Chelsea, bjuder man Chelsea på en världsklass lirare, samt ligatiteln denna säsong.

Enligt min mening är det iallafall billigt att köpa en PL titel för cirka 300 miljoner.

Behåll Rooney, ni finner inget bättre alternativ!

Vad tycker ni om Wayne Rooney, vara eller icke vara i Manchester United denna säsong?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *