Sportspel – Betting på sportspel

Betting på sportspel

Om du är sport- och idrottsintresserad så kan sport betting lägga till lite ytterligare spänning när du tittar på sport på tv eller live. Om du satsar pengar på att just ditt favoritlag eller din favorithäst ska vinna så blir det genast ännu roligare att titta på sporten.

Att tippa på vem eller vilka som ska vinna kan bli en ny rolig hobby, som dessutom ger dig en chans att vinna lite extra pengar. Har du riktigt tur så kan du dessutom lyckas få in en jackpot så du vinner storkovan.

Vad är sportspel?

Betting innebär att man slår vad om vem eller vilka som ska vinna. Sport betting innebär att man tippar på vilket lag som ska vinna en viss match, vilken häst som ska vinna vilket lopp eller vilka matcher som blir de mest målrika under en period. Man kan slå vad om många olika saker, även om man inte är intresserad av just sport.

Spelsajter erbjuder sportspel

Till exempel så finns det flera spelsajter på nätet som erbjuder betting i vem som vinner Idol, vem som blir president i USA eller vilket land som vinner Eurovision Song Contest. Dock är sport betting störst hos alla spelsajter. Det är enkelt och roligt att satsa på sport. Du kan antingen göra det online på nätet eller hos ett spelombud på stan. Du gör i princip på samma sätt.

Vilken sport gillar du?

Du börjar med att välja vilken sport du vill spela i, och vilken spelform du ska satsa på. Därefter väljer du insats och på en spelkupong kryssar du för det du valt att satsa på. Om du spelar online på nätet så finns spelkupongen på datorn, men den ser i stort sett likadan ut som de kupongerna som finns hos spelombuden. När du har lämnat in tipset så är det bara att luta sig tillbaka och vänta på att matchen eller loppet ska starta. Därefter är det bara att hålla tummarna på att du satsat rätt.

Spela rätt och vinn pengar

Genom att satsa bara några kronor så kan du vinna nästan obegränsat med pengar. Om du till exempel väljer att satsa en femma på Dagens Dubbel och den slår in, så kan du bli miljonär om du har riktigt tur. En kittlande tanke, och det är det som är det roliga med sport betting. Du kan vara duktig och insatt i sport, men det innebär inte automatiskt att du vinner. Om du satsar på hästar så bör du tänka på att det är djur det handlar om.

Hitta enkla sportspel

Djur gör inte alltid som man vill. Ibland blir hästar strukna på grund av sjukdom, ibland har storfavoriten en dålig dag och kommer sist i mål. Men det omvända gäller förstås också. Du behöver inte vara en riktig sportdåre för att ha chans att vinna. För dig som inte kan särskilt mycket om sport så finns det spel där datorn väljer ut vad du ska tippa på. Inom hästsporten så är det Harry Boy som gäller då.

Spela på hästar

Du väljer insatsen som du vill satsa, från trettioåtta kronor och upp till två tusen kronor. Därefter väljer datorn ut ett antal hästar i varje lopp. Det är dels storfavoriter och dels lite mer otippade högoddsare. Du har därför stor chans att vinna med en Harry Boy och du kan även vinna mycket pengar genom att spela en sådan.

Det är ett bra alternativ för dig som inte själv hinner välja ut hästar själv, eller för dig som tycker att du har för lite kunskap om hästarna för att våga satsa själv. Inom fotboll är det Xperten du ska välja. Då slumpar datorn fram en spelkupong baserad på experttips.

Svenska spel

Du kan även köpa en Lördagsgodis hos spelbolaget Svenska Spel. Det innehåller en blandning av turspel, som Lotto och Keno och av sportspel, som Måltipset och Stryktipset. Du kan välja att satsa 75, 100 eller 200 kronor. Med den lägsta insatsen är det lite drygt femtio procents vinstchans och med den högsta insatsen är det drygt åttio procents vinstchans. Lördagsgodis är ett enkelt sätt att testa på olika spel och samtidigt ha en stor chans till att vinna pengar. Det är även en trevlig present till någon som fyller år eller behöver en krya på dig present.

Fotboll och betting

Fotboll är den största sporten inom betting. Stryktipset och Måltipset är de två vanligaste spelformerna. I Stryktipset ska du tippa vilket fotbollslag som vinner i tretton matcher i svenska och engelska ligor. Du väljer antingen 1, X eller 2 för var och en av de tretton matcherna. Ettan betyder hemmavinst, tvåan bortavinst och krysset betyder oavgjort.

Men för dig som är intresserad av andra sporter så finns det även annat att välja på. Exempelvis kan du tippa på tennis, golf, cricket, rugby, amerikansk fotboll eller ishockey. Dessutom finns ju hästsportens alla spel, både inom trav och galopp, samt hundkapplöpning som börjar bli allt vanligare även här i Sverige.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *