Landslaget klara för Playoff-kval

Playoff Kval – Klara

Efter en, vilket vi numera inte är bortskämda med, riktigt trevlig första halvlek lyckades Sverige vinna mot Moldavien med 2-0. Vårt svenska herrlandslag är därmed klara för Playoff-kval till fotbolls EM 2016. Detta efter att ha hamnat på tredjeplats i grupp G. Lottningen till Playoff-kvalet sker den 18 oktober kl 11.30. Playoff-matcherna spellas 12-14 november med returer 15-17 november. Spela på fotboll hos oss här på sajten!

Möter Danmark

Uppdatering: Sverige kommer att möta Danmark i Playoff-kvalet. Danmark blir en tuff nöt och knäcka och våra nordiska grannar får nog stå som favoriter att ta sig vidare. Men med Zlatans stundande form, är det långt ifrån omöjligt.

SVERIGE KAN BLI SEEDAT

Imorgon kväll spelas de sista matcherna i EM-kvalet och då får Erik Hamrén och hans manskap reda på om Sverige blir seedade till playoffen eller ej. Just nu ser det ut som att Sverige skulle kunna knipa den fjärde och sista seedningsplatsen vilket förhoppningsvis kommer att medföra en något enklare playoff-lottning. Imorgon kväll får vi alltså veta vilka fyra motståndare som Sverige kan tänkas ställas mot i ett play-off och på söndags lottas playoff-matcherna.

NY ENERGI I LANDSLAGET

Sveriges första halvlek var riktigt pigg och halvleken startades i ett bra tempo och stort övertag för vårt landslag. John Guidetti och Oscar Lewicki fick chansen från start och visade båda två att de vill vara med och konkurrera om en plats i startelvan. Framförallt Guidetti var riktigt pigg och rev och slet och jobbade sig fram till flertalet målchanser.

Tyvärr så ville bollen inte in idag och John fick nöja sig med ett osjälviskt pass till Zengin som snyggt lobbsköt bollen i mål. Det andra målet gjordes utav Zlatan Ibrahimovic i första halvleken efter ett fint inlägg utav Mikael Lustig.

Matchen mot Moldavien slutade 2-0 till Sverige och nu blickar vi framåt mot ett playoff-kval, som förhoppningsvis slutar sämre än i VM-kvalet mot Portugal 2013.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *