Oddsspel fotboll

Spela på fotboll

Att spela på fotboll är väldigt enkelt och mycket roligt. Om du är sportintresserad och brukar titta på fotboll så blir det så mycket roligare om du har tippat på ditt favoritlag och vinner pengar ifall laget vinner. Det finns flera olika spelformer och du kan välja på att tippa på vilka lag som du tror kommer att vinna eller tippa på vilka matcher som du tror kommer att bli mest målrika.

Oddsspel på olika ligor

Du kan spela på matcher som spelas i Sverige, England eller på de mest spännande matcherna i hela Europa. Du kan till och med välja att spela på lite mer udda sporter som amerikansk fotboll eller rugby.

När du vill spela på fotboll så kan du antingen spela hos ett spelombud eller spela på nätet. Båda formerna är lika enkla. Kupongerna ser i stort sett likadana ut. Fördelen med att spela på fotboll online är dock att det kan kännas enklare, eftersom du kan göra det vart som helst, så länge du har tillgång till en dator med uppkoppling till Internet. En annan fördel med att spela på nätet är att du får tillgång till ett mycket större utbud av matcher och spelformer.

Vanliga spelformer

De vanligaste spelformerna här i Sverige är Stryktipset, Måltipset, Europatipset, Topptipset och Oddset. Alla erbjuds av Svenska Spel, det statliga spelbolaget som tidigare hade monopol på sport betting. Idag erbjuds sport betting på nätet av många fler spelbolag, och hos dessa finns ett enormt utbud av spelformer.

Stryktipset

Stryktipset går ut på att du ska tippa utgången i tretton fotbollsmatcher som framförallt spelas i Sverige och England. Du väljer ett, kryss eller två för varje match av dessa tretton. En etta betyder hemmaseger, tvåan betyder bortaseger och om du tror på oavgjort mellan de båda lagen så sätter du ett kryss på kupongen. För att vinna måste du ha minst tio rätt, men tretton rätt ger förstås den allra största vinsten.

Europatipset

Europatipset påminner om Stryktipset. Du ska alltså tippa utgången i tretton matcher och du väljer ett, kryss eller två för varje match. Skillnaden mellan Europatipset och Stryktipset är att Europatipset innehåller de tretton hetaste matcherna i Europa, i huvudsak från italienska, spanska, engelska och svenska ligor.

Måltipset

Måltipset går ut på att du ska tippa vilka åtta fotbollsmatcher som du tror kommer att bli mest målrika utav totalt trettio matcher. För att vinna krävs minst fem rätt. Den största vinsten som någonsin har getts ut på Måltipset är över 24 miljoner kronor. För att ha chans till sådana högvinster krävs åtta rätt, men även fem, sex eller sju rätt kan ge lite extra pengar till kassan.

Topptipset

Topptipset är ett specialspel för dig som är duktig på att tippa och ofta brukar ha åtta rätt på Stryktipset eller Europatipset. Där gäller det att tippa in det vinnande laget av de åtta första matcherna i Stryktipset eller Europatipset. Du väljer ett, kryss eller två som vanligt, men för att vinna krävs det att du har tippat rätt på samtliga åtta matcher. Det kan alltså vara lite klurigt att spela, men är du duktig på att tippa och har lite tur så kan du vinna storkovan på Topptipset.

Oddset

Oddset är till för dig som är genuint sportintresserad. Här kan du tippa på allt möjligt, till exempel hur resultatet kommer att vara vid halvtid eller fulltid, om en match slutar med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort, vem som gör första eller sista målet i en match och så vidare. Det finns många olika spelformer.

Xperten

För dig som känner dig osäker på hur du ska tippa eller vad du ska tippa på så har Svenska Spel något som de kallar för Xperten. Du väljer insats och hur många matcher du vill tippa på och sedan tar Xperten hand om själva tippandet. Tio experters proffstyckanden ligger till grund för vilka matcher som väljs ut. Xperten kan spelas på Måltipset, Stryktipset och Europatipset och är ett bra alternativ för dig som vill ha chans på vinstpengar, men inte är så insatt i fotboll.

Spela på fotboll online

Om du inte vill spela på fotboll just på Svenska Spel, utan hellre vill spela online och vill ha ett lite större utbud när det gäller sport betting så finns det många andra spelbolag som Ladbrokes, Betway och Betsson. Dessa har ett enormt utbud av oddsspel.

Alla möjliga spel

Du kan tippa på sporter som fotboll, amerikansk fotboll, rugby, ishockey, tennis, golf, hästsport, hundkapplöpning, cricket, dart eller skidsport. Inte nog med det, du kan även tippa på utgången i politiska val, vem som vinner melodifestivalen eller Idol, eller på vem som får ett visst pris eller utmärkelse. Att spela online är roligt och spännande och dessutom är det väldigt enkelt. Det tar bara några minuter att komma igång och sedan kan du sätta ditt första vad.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *