Betting på nätet

Betting på webben

Betting innebär att man försöker förutsäga ett resultat i någon slags idrott och det innebär också att man satsar pengar på det resultatet. Numera är det väldigt enkelt att komma igång då det erbjuds ett stort spelutbud från en mängd olika spelbolag på Internet. Allt du behöver är en dator och en Internetanslutning.

Olika former av betting

Det finns många olika typer av betting, till exempel så är Stryktipset, V65, Måltipset och Greyhound Racing några exempel på betting. Du kan tippa resultatet i många olika sporter. Det kan vara allt ifrån trav, galopp och hundkapplöpning, till fotboll, ishockey och tennis. Du kan tippa på idrott som utövas här i Sverige, men även på sådant som ishockey i NHL eller fotbollsmatcher i engelska ligan.

Fotboll är störst

Betting är väldigt populärt bland de människor som tycker om att tippa, både här i Sverige och i andra delar av världen. Men betting är inte tillåtet överallt. Exempelvis är det bara lagligt i en enda delstat i USA, Nevada. I många europeiska länder är det visserligen tillåtet med betting, men det tillåts bara under strikta och ordnade förhållanden. Många ser självklart på fotboll på TV och spelar samtidigt på matcherna.

För och emot betting

De som är emot betting hävdar att det finns en risk för att matcherna blir uppgjorda i förväg, det vill säga att mutning och korruption skulle öka inom idrottsvärlden. Dessutom hävdar motståndarna att risken för spelberoende är stor. De som däremot är för betting menar att det är en hobby för sportintresserade, en hobby som dels ökar intresset för sport, dels gynnar både ligor, lag och spelare som tack var vadhållningen får en större publik och högre tittarsiffror.

Betting på nätet ökar

Betting på nätet är något som ökar i popularitet allt mer. Det finns många aktörer som låter dig att titta på olika typer av sportspel. Det är enkelt att tippa på nätet, nästan enklare än att tippa hos något spelombud. Fördelen med att tippa på nätet är dels att du kan göra det nästan vart som helst bara du har en dator till hands. Det är också ofta mer generösa öppettider hos spelsajterna på nätet, jämfört med om du ska gå till en butik och tippa där. Det brukar vara senare spelstopp på nätet, ofta kan du tippa ända fram tills ett par minuter innan matchen eller loppet startar.

Många spelsajter med betting

När det gäller trav och galopp så har ATG (Aktiebolaget Trav & Galopp) haft monopol ända tills den nya eran startade i och med att Internetspelandet tog fart. Idag finns det fler aktörer som erbjuder dig att tippa på hästsport på nätet, bland annat Unibet. Men ATG är fortfarande den största, mest populära och mest välkända spelsajten när det gäller travsport och galoppsport.

Sportspel och betting

När det gäller sportspel, som fotbollsspel och ishockey så finns det idag många aktörer. Svenska Spel är välkända och har mycket att välja på, men det finns även utländska spelbolag som har lanserat sina sajter här i Sverige. Unibet, Betsson och Bet24 är några av dem som har börjat få en hel del spelare att börja spela hos dem.

Stora utbud

Fördelen med att välja något av dessa utländska spelbolag är att det finns så mycket större utbud hos dem. Till exempel kan du hos dem tippa på amerikansk fotboll, basket, innebandy och rugby. Även om företagen har sitt säte i ett annat land så är deras spelsajter på svenska och du kan spela i svenska kronor. All information finns på svenska och de har dessutom ofta en kundtjänst som du kan kontakta på svenska. Därför känns det lika tryggt som att spela hos ATG eller Svenska Spel.

Olika spelformer

Det finns många olika spelformer, beroende på vilken sport du vill satsa på. När det gäller hästsport så är till exempel V75, V65 och Dagens Dubbel välkända travtävlingar. Du kan spela på trav varje dag. Lördagar är speldag för V75, då det ofta finns en stor jackpot att dela ut bland vinnarna. Travtävlingar visas ofta i TV också, vilket förhöjer känslan, när du kan se hästarna springa direkt.

Måltips och stryktips

När det gäller fotboll så är Måltipset och Stryktipset de mest kända spelformerna. Måltipset går ut på att tippa vilka åtta fotbollsmatcher (av totalt trettio) som blir mest målrika. Stryktipset går ut på att tippa vem som vinner i tretton fotbollsmatcher i svenska och engelska ligor. För varje match ska du fylla i 1, X eller 2. Ettan betyder att hemmalaget vinner, krysset betyder att matchen blir oavgjort och tvåan innebär att bortalaget vinner.

Sportintresserad

När du spelar sportspel så är det en fördel att vara sportintresserad och lite insatt i sporten, så du vet vilka som har störst chans att vinna. Du ska gärna också vara lite intresserad av att läsa statistik, oavsett när det gäller hästar eller fotbollsmatcher. Om du ser hur hästen har placerat sig i de senaste loppen, hur många mål fotbollslaget fått i senaste matchen eller vilket lag som vann ligan förra omgången så kan du också räkna på vilka som har störst chans att vinna denna gång.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *