Speltips Liverpool vs Brentford PL 2022

Bettingtips Liverpool vs Brentford

Liverpool välkomnar Brentford till Anfield på söndagseftermiddagen i vad som blir säsongens 21:a Premier League-match för båda lagen. Det kommer garanterat att bli en spännande match, trots den uppenbara skillnaden i kvalitet och tabelläget mellan de två lagen, med tanke på hur det gick när Liverpool åkte till Brentford Community Stadium tidigare den här säsongen och misslyckades med att vinna i en sexmålsrysare.

Liverpool

Liverpools Champions League-kampanj har hittills gått så bra som möjligt, med sex segrar på sex matcher i gruppspelet, och nu ska man möta Inter Milan i åttondelsfinalen. Men under tiden måste de titta på de andra tävlingarna de är inblandade i, och där har inte allt gått enligt planerna.

I Premier League ligger Jürgen Klopps lag för närvarande på tredje plats med 42 poäng, med inte mindre än 11 poäng som skiljer dem från Manchester City i toppen och en från tvåan Chelsea, även om de har en match i handen på båda rivalerna. City och Chelsea möts på Etihad på lördag, och om de försvarande mästarna vinner är racet om titeln så gott som över, trots att det fortfarande återstår många matcher att spela. Om Chelsea vinner eller om tävlingen slutar oavgjort kan det finnas en chans för Liverpool fortfarande, med tanke på att de själva fortfarande ska spela mot City, men de måste komma in på en segersvit så snart som möjligt.

Liverpool

Just nu ser det inte bra ut, särskilt med tre av deras nyckelspelare borta på African Cup of Nations för tillfället.

Efter att ha klarat sig säkert genom FA-cupens tredje omgång förra veckan genom att besegra Shrewsbury Town med 4-1, fick Liverpool en mållös match hemma mot Arsenal med tio man i första matchen i Carabao Cup-semifinalen. Returmatchen spelas nästa vecka på Emirates och Chelsea är det lag som väntar på vinnaren i finalen.

Liverpools sista sex matcher består av 2-2 borta mot Tottenham Hotspur, 3-3 mot Leicester i Carabao Cup-kvartsfinalen följt av en seger på straffar, 1-0 mot samma motståndare i ligan, 2-2 borta mot titelrivalerna Chelsea, 4-1 mot Shrewsbury Town i FA-cupen och 0-0 mot Arsenal i torsdags.

Lagnyheter

På sin presskonferens bekräftade Klopp att samma trupp kommer att vara tillgänglig (om inga positiva COVID-19-tester görs) som mot Arsenal.

Liverpool har som sagt förlorat tre viktiga spelare till AFCON – anfallarna Mohamed Salah och Sadio Mane samt mittfältaren Naby Keita. Deras anfallsalternativ är ytterligare utarmade genom att Divock Origi är skadad. Mittfältarna Thiago Alcantara och Harvey Elliott är också fortsatt borta.

Brentford

En av nykomlingarna i Premier League, Brentford, inledde kampanjen överraskande bra och visade upp en hög grad av organisation på planen, mycket anda, direkt spel och en sagolik förmåga att pressa motståndarna till gränsen. Liverpool fick sannerligen ingen lätt resa då deras senaste möte slutade med ett chockerande 3-3 oavgjort resultat, och även de som vann mot dem var tvungna att arbeta extremt hårt för att göra det.

Allt som allt ligger The Bees för närvarande på 13:e plats med 23 poäng, 12 fler än Burnley som toppar nedflyttningszonen, och det kommer att ha varit oerhört uppmuntrande för Thomas Frank och hans mannar att de är ute ur samtalen om nedflyttning redan nu. Det är betydligt mer än vad man kan säga om de andra nykomlingarna Watford och Norwich City.

Brentford Fotboll

Brentfords senaste form är dock en ganska nedslående läsning. På de sex senaste matcherna har man åkt på ett 0-2 nederlag mot Chelsea i kvartsfinalen i Carabao Cup, 2-0 nederlag borta mot Brighton i Premier League, 0-1 hemma mot Manchester City, slagit Aston Villa hemma med 2-1, slagit Port Vale i FA-cupen borta med 1-4 och förlorat borta mot Southampton med samma resultat. En resa till Anfield är kanske inte vad de behöver just nu, men de kommer säkert att göra en stark insats.

Lagnyheter

Precis som Klopp har Frank ett antal spelare som han inte kan räkna med i den här matchen. Målvakten David Raya (knä), mittfältaren Josh Dasilva (höft), försvararna Charlie Goode och Mathias Jorgensen (båda hamstring) samt försvararen Julian Jeanvier (knä) är fortsatt borta.

Mittfältaren Frank Onyeka befinner sig för närvarande i Kamerun där han representerar Nigeria i AFCON.

Slutsats

Liverpool är starka favoriter att vinna den här matchen, även utan Salah och Mane. Det bör dock inte bli alltför många mål den här gången.

Slutsats: Totala mål under 2,5

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *