Guardiola hyllar ”exceptionella” Man City och Liverpool inför Chelsea

Pep Guardiola insisterade på att konsekvens är den enda anledningen till Manchester Citys stora försprång i Premier League-toppen, samtidigt som han hyllade den ”exceptionella” karaktären hos hans lag och deras långvariga rivaler Liverpool.

City tar emot Chelsea på lördag när ettan möter tvåan, även om Guardiolas lag för närvarande har ett försprång på 10 poäng, med Liverpool 11 bakom på tredje plats.

Går City mot dubbeln?

Efter sin 1-0-seger på Stamford Bridge tidigare den här säsongen försöker City säkra Premier League-dubbeln mot Chelsea för fjärde gången, efter att tidigare ha gjort det 2009-10, 2015-16 och 2017-18. De har vunnit sina 11 senaste Premier League-matcher, vilket är deras femte raka serie med 11 eller fler segrar i rad i tävlingen.

Men trots sitt lags goda ledning tror Guardiola inte att Chelsea eller Liverpool har tappat i styrka. Istället krediterar han City för att ha hittat en annan nivå av jämnhet.

Manchester City

”Premier League är den starkaste ligan”, säger han till reportrar

”Vi är här nu för att vi var konsekventa, särskilt under den tuffaste månaden i december, när det var många matcher och hur vi övervann de svåra situationer vi hade i truppen, problem med skador och COVID.

”Vi fick resultat genom att spela riktigt bra, men också inte bra, som mot Arsenal hur vi kunde vinna. Vi var konsekventa. Det är anledningen till detta, inga hemligheter. ”Min åsikt om Liverpool och Chelsea ändras inte ett dugg. De är mer än utmärkta lag. Ett är mästare i Europa, det andra är den största rivalen under de senaste två, tre, fyra säsongerna.

Guardiola vill öka och förbättra laget

”Fotbollen förändras snabbt. Det man måste göra är att höja sig och öka lite vår fotboll jämfört med de två senaste lagen vi har spelat mot. Vi måste göra det i morgon för att kunna konkurrera.”

Guardiola entusiasmerade sedan över den fortsatta prestationsnivån hos både City och Liverpool, som har haft en spännande rivalitet de senaste säsongerna, och tillade: ”Jag måste säga att det var för att Liverpool och City var exceptionella, inte för att de andra hade fel.

”[Manchester] United var nära jag minns ett år med [Jose] Mourinho och förra säsongen, men vi var exceptionella. Det som Liverpool och City har gjort under de senaste fyra åren har aldrig tidigare skådats i det här landet.

Liverpool och City har varit på en egen nivå

”Antonio Conte med Chelsea startade lite grann under min första säsong här, men efter det tog Liverpool och City ett steg, och jag tycker att de andra motståndarna gjorde det bra, Chelsea, United, Tottenham, men Liverpool och City var utöver det vanliga.

”Jag är stolt, efter sex år tillsammans, fem år av framgång, att vi i januari tävlar i varje match. Det är ett otroligt erkännande för dessa exceptionella spelare. Mitt jobb är att lägga mina ord bakom dem, berätta sanningen för dem, det är vad jag behöver för att fortsätta.”

Guardiola tycker inte att City haft fördel vad gäller Covid

Guardiola slog dock tillbaka mot påståendet att City hade haft tur med COVID-19, något som Liverpools Virgil van Dijk och Chelseabossen Thomas Tuchel båda hävdade. ”Det är en situation som finns över hela världen. Vi har haft skador, COVID”, sade Guardiola, som var en av 21 medlemmar i Citys trupp som missade förra veckans FA-cupvinst mot Swindon Town efter att ha testat positivt.

”Vi hade många personer med COVID. I början av säsongen har vi haft många otroligt svåra skador för våra spelare. De tror att vi hade tur – okej, vi hade tur. Saken är den att pandemin finns över hela världen, vi är utsatta för viruset, vi är inget undantag.

Alla säger något om City

”Om de tror att detta är anledningen till att… kanske. Ibland är det pengarna vi har, ibland är det COVID.”

Lördagens match är bara den andra mellan City och Chelsea i Premier League där de är de två bästa lagen. Den andra matchen av detta slag slutade 1-1 2015.

Efter att ha besegrat Liverpool med 4-0 i juli 2020 och Chelsea med 1-0 tidigare den här säsongen försöker City bli den fjärde engelska klubben att vinna tre raka möten med regerande Europamästare i alla tävlingar, efter Notts County (1982), Tottenham Hotspur (1983-84) och Everton (1984-85).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *