West Ham: Rice är värd mer än 100 miljoner pund

Declan Rice är värd över 100 miljoner pund för West Ham, enligt David Moyes. Rice har haft ännu en fantastisk säsong i hjärtat av West Hams mittfält, efter en imponerande EM 2020-kampanj med England. 23-åringen gjorde ett sista kvitteringsmål för att tvinga fram förlängning i West Hams FA-cupmatch mot Kidderminster Harriers, och Jarrod Bowen skickade sedan Moyes lag vidare.

Mera transfers och Silly Season

Manchester United, Chelsea och Manchester City är bland de Premier League-lag som sägs vara intresserade av Rice.

”Ja”, sade Moyes vid en presskonferens på måndagen när han fick frågan om Rice var värd över 100 miljoner pund, vilket är den rekordtransferavgift som betalats för en brittisk spelare efter Jack Grealishs övergång från Aston Villa till Man City.

”Jag tror att jag har sagt allt som finns att säga om Declan. Han är en riktigt viktig spelare för West Ham, han är en person som vi värderar högt och du kan se vad han betyder för laget.

West Ham united

Declan är en riktigt bra individ och vi njuter av att ha honom

Den här säsongen har Rice lagt till extra offensivt hot till sitt spel, gjort fyra mål – alla från öppet spel – och gett lika många assist i alla tävlingar. I West Hams trupp är det bara Bowen (56) som har genomfört fler dribblingar än Rice (53), som också har vunnit 160 dueller, vilket är tredje plats för Hammers.

Rice är kapten för West Ham, med klubbens skipper Mark Noble som nu befinner sig i utkanten av första laget, och Moyes tror att England-armbandet en dag kan bli hans också.

”Han lär sig väldigt mycket av Mark Noble”, fortsätter Moyes. ”Han borde titta på Harry Kane och Harry Maguire och alla de ledande spelare som han har med England att göra och ta så mycket från dem som möjligt, för han har en stor chans att bli en framtida engelsk förbundskapten. Han borde titta på dem.

”Vi är verkligen glada över att ha honom och han är en riktigt imponerande ung man.” West Ham och Rice möter kämpande Watford hemma på tisdag i Premier League.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *