Klopp frustrerad över tight julschema för laget

Klopp frustrerad över EFL Cup-semifinal med två ben och skrattar åt ”skämtsamma” julscheman

Jurgen Klopp är frustrerad över att semifinalerna i EFL Cup spelas över två ben efter att Liverpool ställt upp på en match mot Arsenal. The Reds visade stor karaktär när de kom från två mål i underläge och spelade oavgjort med 3-3 hemma mot Leicester City i onsdagens kvartsfinal, för att sedan vinna i straffläggningen.

Jota gör mål igen

Diogo Jota gjorde mål från bänken i den andra halvleken och Takumi Minamino kvitterade med nästan matchens sista spark – han skulle ha säkrat avancemanget om han inte missat sin straff, men Caoimhin Kelleher nekade sedan Ryan Bertrand och Reds portugisiska anfallare fick jobbet gjort.

I semifinalerna ställs Liverpool mot Arsenal i ett dubbelmöte som ska spelas under de två första veckorna 2022, och Klopp – som rutinmässigt har uttalat sig om spelarnas välbefinnande den här säsongen – ser inte varför det inte kan spelas över 90 minuter.

Liverpool

Ville hellre ha bara en match

”Ja, jag tror att det skulle vara bättre med en match, absolut”, sade Klopp till reportrar efteråt. ”Men självklart är det jag säger inte så viktigt, så om det blir två matcher så spelar vi två matcher. ”Det skulle vara bra om det bara var en, det stämmer.”

När det gäller den bredare frågan om spelarnas välbefinnande avslöjade Klopp att managers ska delta i ett möte i Premier League på torsdagseftermiddagen. Han valde dock att inte gå in på alltför många detaljer av rädsla för att skapa rubriker.

”Det enda jag gör med mina meddelanden är att jag skapar rubriker. De kom aldrig fram på rätt plats”, sade han. ”Vi har i morgon klockan fyra ett möte, men det är med Premier League – inte med EFL, jag är inte säker på om dessa personer är inblandade eller inte.

Klopp ger kritik mellan varven

”Jag talar inte om spelarvälfärd [bara] i år, jag talar om det i sex år – eller kanske längre. Det är som det är. ”Om de saker jag säger skulle hjälpa mer skulle jag säga dem mycket oftare, men det hjälper inte – det skulle bara nu skapa ytterligare en rubrik.

”Jag har sagt det, jag skulle föredra endast en semifinal [ben]. Lottningen är att vi spelar i Arsenal, det är jag nöjd med – [om det vore en engångsmatch] spelar vi där, ser vem som är bättre och går vidare, men jag kan inte se några som helst förändringar faktiskt.”

I en separat intervju skällde Klopp återigen på Premier League för det fullspäckade julschemat, där Liverpool ska spela på Boxing Day och sedan den 28 december.

Boxing Day

”Boxing Day är en underbar match, ingen skulle vilja ställa in den, men den 26:e och sedan den 28:e är helt omöjligt, det är ett skämt att de fortfarande gör det eftersom det inte är något problem att spela den 26:e och sedan den 29:e”, sade han till ViaPlay.

”Om den 28:e inte är en matchdag, vem bryr sig då? Folk har tillräckligt att göra med att träffa familjer eller vad som helst. Spela 26:e och 29:e, det är fortfarande det kortaste av alla möjliga uppehåll men det är okej. Den 26:e och 28:e är helt enkelt inte rätt. Det är verkligen farligt för spelarna, det är det.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *