Speltips Real Potosi – Universidad de Chile 2013

Estadio Victor Agustín Ugarte

1/2 spel sattes i Söndags, Anzhi tappade återigen in ett sent kvitteringsmål. Fanns chanser till 0-2, men 1-1 kom i vanlig ordning. Se fotboll på TV idag!

Kommande natt har jag funnit ett väldigt fint spel i Copa Südamericana.

Real Potosi tar emot de tippade topplaget från Chile, Universidad de Chile. Det är ett dubbelmöte.

Real Potosi är hemmahörande i Bolivias högstaliga och tillhör normalt toppskiktet där. Man tappar tyvärr på sitt svaga bortaspel, men hemma är man ruggigt starka. Senaste 35 hemma har man 28 – 4 – 3 vilket är ett imponerande facit!

Vad beror detta på egentligen?

Jo, staden Potosi med sin arena Estadio Victor Agustin Ugarte är placerad Högst upp i världen, 3960 meter ovanför vattnet.

Har sökt runt lite på olika motståndare som spelat i La Paz eller Potosi, Lionel Messi kallade det för ett levande helvete efter 6-1 förlusten där för några år sedan.
Skillnaden är att La Paz ligger cirka 300 meter lägre än Potosi, vilket gör Potosi till en Mardröm.

I laget har man inga direkta avbräck och kan ställa upp med ett bra lag inatt. Man har uppehåll i ligan, träningsspelade för 9 dagar sedan och kommer väl förberedda här.

Man möter ett Universidad de Chile som har startat den här säsongen uselt, man kom sist i Copa Chile gruppen och nu förlorade man i Lördags hemma via ett sent segermål för Rangers Talca i första seriematchen.

De har inte stått att känna igen alls, spelare som Duma, Aranguiz, Fernandez och Diaz har inte levererat. Ubilla har varit borta en del, Gutierrez likaså, men det är ändå uselt.

Nu står man inför sin värsta möjliga uppgift i Potosi, 95% av Coachens införsnack handlar om den extremt tunga luften man ska genomlida under Tisdagen.

Spelet fungerar inte optimalt, formen är usel, samtidigt som flera unga spelare får ta ett stort ansvar.

Inatt väntar en mardröm och bolagen ger oss oddsen på ett guldfat. En spelare kan vara en bättre fotbollsspelare än sin motståndare, men vad hjälper det om motståndaren har en 50% bättre lungkapacitet?
Real Potosi vet att de måste få med sig ett bra resultat inför returen i Chile och kommer att utnyttja sin ruggiga hemmastyrka inatt med 35 000 fans i ryggen.

Lite statistik: 14/18 senaste hemma har Real Potosi mäktat med ö1.5 mål, U de Chile har släppt in ö 1.5 mål i 4/5 senaste borta.

Jag spelar två spel Pre-game ifall de sänks, de flesta bolag ligger runt 2.10 på 1:an.

Real Potosi 1 @ 2.30, på Sportbet – 4/6 Units.
Real Potosi ö1.5 mål @ 1.94, på Marathonbet – 4/6 Units.

Real Potosi snittar 7.2 hörnor hemma, inatt behöver man ett bra resultat och lär trycka på i 90 minuter mot ett motstånd som lär tröttna fort, man kan vara med där Live på bet365, Real Potosi F.T 7 hörnor.

Lycka till vid rygg!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *