Speltips Celtic vs Rangers 2022

I vad som borde bli ännu ett otroligt spännande Old Firm-derby i mitten av veckan tar ett högtflygande Celtic emot de regerande mästarna Rangers i Glasgow på onsdagskvällen. det kommer förmodligen bli en hård kamp mellan båda dessa rivaler! Riktigt spännande match att se fram emot!

Speltips idag

Celtic

Vi börjar med värdarna, även om Celtic till en början kanske hade svårt att hitta sina fötter under Ange Postecoglou, råder det ingen tvekan om att The Hoops nu verkligen njuter av livet i Glasgow. Med siktet inställt på att återta sin Premier League-krona den här säsongen befinner sig de skotska tungviktarna mitt i vad som har blivit en iögonfallande lila period.

Den före detta Melbourne Victory-chefen, som gjorde en professionell insats förra helgen när de tog en 1-0-seger mot Dundee United på hemmaplan, har sett sitt lag vinna var och en av sina fem senaste matcher i alla format. Bortsett från ett nederlag i Europa League mot tyska Bayer Leverkusen förra året är Celtic obesegrade i alla sina övriga 22 matcher, en svit som sträcker sig ända tillbaka till slutet av september. Med vetskapen om att en seger på onsdagskvällen skulle innebära att de sprang över sina ärkerivaler, bör Celtic vara övertygade om att de kan sätta en riktig markering i Glasgow här.

celtic fotboll

Lagnyheter

Celtic ser ut att återigen behöva klara sig utan kvartetten Karamoko Dembele, Kyogo Furuhashi, Albian Ajeti och den skotska landslagsmannen David Turnbull på onsdagskvällen.

Även försvararen Nir Bitton kommer att avtjäna en avstängning och alla kommer att saknas här.

Rangers

Även om Rangers återigen kan komma att leda racet i toppen av Premier League-tabellen har de försvarande mästarna haft svårt att imponera sedan de tog in den nya chefen Giovanni van Bronckhorst. Under helgen har man granskat dem efter att ha tappat ledningen två gånger och fått nöja sig med en sista poäng borta mot Ross County, och de blåa vet att de kommer att få en svår uppgift här.

Den tidigare PSV-managern har tappat poäng mot Staggies och Aberdeen under de senaste fjorton dagarna, och hans lag har också fått nöja sig med ett dödläge i tre av de fyra senaste matcherna borta från Ibrox. Rangers är dock desperata att utöka sin buffert i mitten av veckan och bör få stöd av ett imponerande resultat mot Celtic. Onsdagens gäster har vunnit alla sina tre senaste möten med Celtic, som vann med 1-0 den 28 augusti, och de har även vunnit alla sina tre senaste möten mot Hoops.

Lagnyheter

Rangers har en viss skadebekymmer på Ibrox och bör återigen vara utan Filip Helander, Steven Davis, Nnamdi Ofoborh, Ianis Hagi och Leon Balogun.

Anfallstalangen Alfredo Morelos är på landslagsuppdrag med Colombia och kommer inte heller att vara med här.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När de två lagen möttes redan den 28 augusti tog Rangers en 1-0-seger på Ibrox.
  • På samma sätt är de regerande skotska mästarna obesegrade i sina sju senaste möten mot Celtic, med sex segrar och en enda oavgjord match.
  • Rangers har dock fått nöja sig med en enda poäng i tre av sina fyra senaste bortamatcher i alla format.
  • Celtic har bara förlorat en av sina 23 senaste matcher i alla format, en serie som sträcker sig ända tillbaka till slutet av september.
  • Fem av de sex senaste mötena mellan onsdagens motståndare har slutat med under 2,5 mål.

Slutsats

Även om Rangers kanske har ett enormt framgångsrikt rekord mot onsdagens värdar finns det ingen tvekan om att Celtic borde känna en riktig chans i Glasgow här. De regerande mästarna fick nöja sig med ett actionfyllt 3-3 oavgjort resultat borta mot Ross County i helgen, och Rangers har haft svårt att hitta högsta växeln under van Bronckhorst.

Med bara två poängs marginal i toppen av tabellen vet de att de kommer att ställas inför ett hårt test mot ett Celtic-lag som verkligen flyger högt. De har en anmärkningsvärd formkurva där de bara har förlorat en av sina 23 senaste matcher i alla tävlingar, och Hoops kommer att försöka sätta en markering och ta sin första Old Firm-seger sedan december 2019.

Slutsats: Celtic vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *