Vad är spelvärde – Räkna fram spelvärde

SPELVÄRDE – Hur beräknar man spelvärde

När du spelar på en match med odds, så behöver du veta om det verkligen är värt att tippa på just denna macth och det specifika resultat du vill skall hända. Då behöver du veta vad spelvärde är för något och om det spel du skall lägga verkligen har ett bra spelvärde.

Tippar du på fotboll för att verkligen bli en vinnare i det långa loppet, då skall du absolut lära dig vad spelvärde är för något. Det är nämligen det som kan vara skillnanden mellan av vara en medioker spelare eller att vara en framgångsrik spelare.

Du behöver hitta värde i dina spel. Detta innebär att du spelar på bet/vad som ger dig en bra utdelning i förhållande till din insats. Lär dig uppskatta  hur stor vinstchansen för exempelvis ett vad i en match är.

Spelvarde

Beräkna spelvärde

 Exempel spel:

Manchester United – Everton i Engelska Premier League. Oddsen för detta spel är (decimalform):

Skriv om detta här nedanför

Vinst hemma: 2.30, Oavgjort: 3.15 och Bortavinst: 3.15. I detta alternativet tror vi själva att Everton har en chans på 40 % att vinna matchen på bortaplan. (Just nu i år låter det inte helt troligt, men det är ju bara ett exempel). Då gör vi följande uträkning: 1/0.4=2.5. Enligt den beräkning vi gör ska då oddset egentligen vara 2.5.

Då är slutsatsen här att detta spel är mer än spelvärt. Det är nästan ett ”måstespel” kan man säga. Det som gäller när det kommer till spelvärde är att du i det långa loppet skall vinna på denna typen av spel då oddsen räknas som spelvärda, eller spel med så kallat spelvärde.

Ha i åtanke att detta är väldigt svårt och det är bara ett fåtal som behärskar detta och lyckas gå med vinst. Det är verkligen inte alla som behärskar denna typ av spel/betting och jag själv brukar inte räkna på detta sätt just nu faktiskt. Jag gillar dock tanken med spelvärde

Fel som spelare gör i många fall

Många av som spelar på fotboll eller någon annan sport för den delen spelar ju med hjärtat. Det är inte att rekommendera alls egentligen och jag har skrivit om det förut, att man inte skall bedriva betting med hjärtat alls. Många spelar även efter hur de tror det skall gå i en match. Spelar du med hjälp av spelvärde, så skall du inte alls spela på det viset utan då skall du beräkna spelet med hjälp av spelvärde. Leta odds och matcher där det finns extra stort odds som arbetar till din fördel om du förstår vad jag menar.

Att spela med hjärtat kan verkligen smärta och få ditt spelkonto att rinna ut i sanden. Du behöver spela mer klokt än så. Tips kan vara att ta en titt på vad ditt spelbolag har för odds på motståndarlaget istället. Detta sätt att spela gäller oftast vid landskamper då spelbolagen är kända för att veta om att folk verkligen spelar med hjärtat många gånger.

Om Sverige t.ex. inte är särskilt heta i VM fotbollen,  så kan det vara värt att lägga sitt spel på motståndarna just för att det oddset antagligen är mer spelvärt då. Beräkna och ha med detta i den strategi du använder dig av när du skall lägga dina bets.

Ha förnuft och räkna alltid innan du spelar på ett specifikt resultat eller ett speciellt event. Det är viktigt. Det är dina pengar det handlar om. Artikeln är inspirerad av https://www.oddsonline.se/spelskolan/spelvarde/

Detta var lite kort om spelvärde och hoppas du har fått lite mer kött på benen i din jakt på vinster med ditt spelande.

SPELVÄRDE – Hur beräknar man spelvärde

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *