Oddsbonusar – Guide

Oddsbonusar är något som går att hitta hos många spelbolag numera och är samtidigt något man kan dra nytta av som spelare. Men, vad är egentligen en oddsbonus och vilka olika varianter finns det? Vi reder ut begreppen och ger dig all information du behöver om oddsbonusar.

Vad är en oddsbonus?

En oddsbonus är kort och gott en bonus som spelbolag ger till spelare som öppnar konto hos en bettingsajt. Det finns många olika typer av oddsbonusar och det kan ibland vara lite av en djungel att veta vad olika bonusar egentligen innebär och vilka som egentligen är bäst. På sajter som till exempel Odds.se går det att hitta mycket användbar information om hur en odds bonus fungerar.

Oddsbonus guide

Svenska spellagen 2019

Sedan den nya svenska spellagen trädde i kraft den 1 januari 2019 har reglerna kring oddsbonusar stramats åt betydligt, framför allt vad gäller storleken på bonusar. Tidigare var det inte ovanligt med oddsbonusar på 1 000 kr eller till och med mer än så. Dessutom erbjöd många spelbolag olika former av lojalitetsbonusar, cashback och liknande.

Numera är det bara tillåtet för spelbolagen att erbjuda en bonus på maximalt 100 kr per spelare och licens. Detta innebär att det inte går att hämta ut bonusar på två eller flera bettingsajter som är registrerade på samma licens. Om exempelvis bettingsajt A och B är registrerade på samma licens går det inte att hämta ut en bonus hos bägge två utan endast hos en av dessa.

Vilka typer av oddsbonusar finns det?

Gratisspel eller free bet

Har på senare tid blivit den kanske vanligaste oddsbonusen hos svenska spelbolag. Denna bonusen fungerar på så vis att du får ett spel värt en viss summa, som regel 100 kr. Hur det fungerar kan se ut på lite olika sätt. I vissa fall erhåller du ditt gratisspel direkt när du gör din första insättning. Men, du kan också behöva spela för en viss summa innan du får ditt gratisspel.

Hos en del spelbolag kan det också finnas ett så kallat omsättningskrav för eventuell vinst på ditt gratisspel eller free bet. Detta innebär att du måste omsätta vinstsumman ett visst antal gånger innan du kan plocka ut din vinst som pengar.

Oddsbonusar guide

Riskfritt spel

Den här formen av oddsbonus är precis som namnet antyder ett spel som är helt utan risk, där du får tillbaka dina pengar vid en eventuell förlust. Riskfritt spel fungerar som regel på så sätt att du lägger ett första spel för 100 kr och om detta inte går in får du helt enkelt tillbaka dina 100 kr. Eftersom maxbeloppet för bonusar är 100 kr kan du aldrig få tillbaka mer än 100 kr.

Boostade eller förhöjda odds

En bonusform som blivit allt vanligare de senaste åren och innebär att man som ny spelare kan få betydligt högre odds på en utvald match. Oddsboostar är vanligt förekommande i samband med stora matcher i till exempel mästerskap eller större turneringar som Champions League.

Ibland kan oddsen höjas med flera hundra procent vid en oddsboost. Låt säga att oddset för att Sverige ska vinna hemma mot Spanien i VM-kvalet är 3.00. Med en oddsbonus i form av en oddsboost kan oddset höjas till exempelvis 10.00, vilket också innebär betydligt högre vinst. Så med andra ord kan boostade eller förhöjda odds vara väldigt lukrativa.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *