Wolves bekräftar: Hwang Hee-chan ansluter

Den sydkoreanska landslagsmannen Hwang Hee-chan kommer att ansluta permanent till Wolves i slutet av säsongen, har Premier League-klubben bekräftat. Hwang anslöt först på ett säsongslån från Bundesliga-laget RB Leipzig och kom överens om personliga villkor för ett avtal innan han anlände till England.

Mer om Silly Season

Wolves har nu skrivit permanent avtal

Wolves har nu aktiverat en klausul för att göra flytten permanent från och med juli för en summa som uppges ligga i storleksordningen 12 miljoner pund. Avtalet löper fram till 2026 och bekräftades av klubbens hemsida på spelarens 26-årsdag.

Den tidigare Salzburg-anfallaren gjorde en genomslagskraftig start i Wolves och gjorde fyra mål under sina sex första Premier League-matcher, inklusive sitt första mål bara 20 minuter efter debuten efter att ha kommit från bänken i 2-0-segern mot Watford i september.

wolves fotboll

Han har dock inte lyckats hitta nätet sedan han gjorde sitt första mål i 1-1-matchen mot Leeds United i oktober och har inte spelat sedan han ådrog sig en hamstringskada i 1-0-segern mot Brighton förra månaden. Hwang gjorde sig först känd i Salzburg under säsongen 2019-20, där han spelade i ett anfall med bland annat Erling Haaland, Takumi Minamino och Patson Daka, innan han skrev på för RB Leipzig för cirka 9 miljoner euro 2020.

Han lyckades dock bara göra tre mål och fyra assist på 29 framträdanden i alla tävlingar för Die Roten Bullen – även om endast fem av dessa var starter.

Wolves glada att presentera nyheten

Wolves tekniska direktör Scott Sellars var glad över att bekräfta nyheten och berättade för klubbens hemsida: ”Han har haft en riktigt positiv inverkan på inte bara laget utan även på hela fotbollsklubben och han har varit ett fantastiskt tillskott för Wolves. ”Vi kunde se direkt från vårt första möte med honom att Hee-chan är en sådan fokuserad och bestämd ung man som vill lyckas i sin fotbollskarriär.

”Han har inte haft de erfarenheter han skulle ha velat ha i Leipzig och han ville ha en förändring, och han har tagit chansen här i Premier League med båda händerna. Han har visat mycket beslutsamhet, mycket fokus och verkligen mycket professionalism varje dag, och han har fått sin belöning i form av sina prestationer och mål.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *