Silly Season: Real Madrid redo satsa allt på Haaland och Mbappe

Framtiden för Erling Haaland och Kylian Mbappe, de två mest eftertraktade spelarna i världsfotbollen, kan avgöras i slutet av transferfönstret i januari. Även om anfallarna ser ut att stanna i Borussia Dortmund respektive Paris Saint-Germain den här månaden, ser flyttar bort i slutet av kampanjen alltmer sannolika ut.

Och trots intensiv konkurrens från andra tunga klubbar är Real Madrid fast beslutna att vinna loppet om båda spelarna.

TOPPHISTORIA – MADRID Lägger undan 350 miljoner euro för HALAND

Madrid fick två bud tillbaka för Mbappe förra året, men enligt Marca har de fortfarande huvudpositionen att värva den franske landslagsmannen om sex månader. Att landa Haaland kan dock visa sig vara lite mer komplicerat, eftersom han fortfarande har två år kvar på sitt kontrakt i slutet av säsongen 2021-22.

Den spanska tidningen rapporterar dock att Madrid är villiga att spendera mycket pengar på den produktiva anfallaren, som tros ha en friköpsklausul på 75 miljoner euro i sitt avtal.

Utöver att utlösa den påstås det att Los Blancos måste lägga undan pengar till Haalands far, agenten Mino Raiola och en rejäl lön för spelaren själv, som kan uppgå till cirka 350 miljoner euro.

real madrid

Summa summarum

  • Madrid kan anses vara de främsta att värva Mbappe och Haaland, men de har redan en reservplan på plats om någon av dessa flyttar inte skulle bli verklighet. Enligt El Nacional är Fiorentinas eftertraktade Dusan Vlahovic också på de spanska jättarnas radar.
  • CalcioMercato rapporterar att Milan har anslutit sig till kön för att värva Chelseas försvarare Andreas Christensen. Christensen, som går ut ur kontraktet i slutet av den här säsongen, jagas av Bayern München, Atletico Madrid och Barcelona.
  • Newcastle United kan slå Manchester United i racet om RB Leipzigs Amadou Haidara, och The Mirror rapporterar att de nyrika Magpies är redo att lägga ett bud.
  • Evertons styrelse samlades på lördagen för att diskutera manager Rafael Benitez framtid i jobbet, enligt Sky Sports. Everton har vunnit en av sina 13 senaste ligamatcher och förlorade mot bottenklubben Norwich City med 2-1 i lördags.
  • PSG, Bayern och Madrid finns bland Kalvin Phillips friare. El Nacional rapporterar att Leeds United har en kamp på sina händer för att avvärja intresset för mittfältaren, som har varit uttagen 19 gånger i England.
  • The Mirror rapporterar att Chelsea överväger en flytt för Inters Ivan Perisic. The Blues är på marknaden för en mångsidig spelare som kan spela som vänsterback medan Ben Chilwell återhämtar sig från en långtidsskada.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *