Silly Season: Newcastle vill låna Lingard från United

Newcastle trycker på för att värva Jesse Lingard från Manchester United för resten av säsongen, enligt Sky Sports. De två klubbarna har dock hittills inte kunnat nå en överenskommelse, på grund av att United föredrar en affär på permanent basis.

Silly Season

Lingard inte med i startelvan hos Man Utd

Den 29-årige anfallaren har uppenbarligen ingen plats i startelvan på Old Trafford, vilket innebär att hans situation inte har förändrats i och med att Ralf Rangnick ersätter Ole Gunnar Solskjaer på tränarbänken.

Magpies och Lingard själv skulle föredra en låneförflyttning, där klubben är försiktig med att göra ett för stort åtagande med tanke på en eventuell nedflyttning, och spelaren är medveten om att hans alternativ när det gäller en permanent destination troligen skulle vara rikare i sommar, när hans kontrakt med United löper ut.

Manchester United Fotboll

Låter de Lingard lämna på lån?

Det är å andra sidan just det problemet som de 20-faldiga engelska mästarna har med att låta Lingard lämna på lån i dagsläget är att hans kontrakt löper ut i slutet av säsongen, och om de ska förlora hans tjänster utan kompensation vid den tidpunkten vill de utnyttja honom medan de kan. Det verkar ganska rimligt ur deras perspektiv, och det verkar som om det enda sättet att prisa bort Lingard den här månaden är att betala någon form av ersättning för en permanent övergång.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *