Silly Season: Dembele uppmanas lämna Barcelona nu!

FC Barcelona vill att Dembele lämnar klubben direkt efter att ha tackat nej till det senaste kontraktsförslaget.  Barcelonas fotbollsdirektör Mateu Alemany har informerat Ousmane Dembele om att ”lämna klubben omedelbart” efter att han upprepade gånger tackat nej till erbjudandet om ett nytt kontrakt.

Mer om Silly Season

Barcelona försökt förlänga med Dembele sedan juli 2021

De katalanska jättarna har fört samtal med den franske landslagsmannen sedan juli om att förlänga hans nuvarande kontrakt, som löper ut i slutet av den här säsongen. Dembele har haft svårt att etablera sig som en nyckelspelare på Camp Nou sedan han kom från Borussia Dortmund 2017 för en initial summa på 105 miljoner euro på grund av ihållande skadeproblem.

FC Barcelona fotboll

Dembele har historia med skador

Barcas huvudtränare Xavi insisterade nyligen på att Dembele skulle kunna bli ”bäst i världen” på sin position när han underströk sin önskan om att anfallaren skulle komma överens om nya villkor. 24-åringens agent Moussa Sissoko sa dock i veckan till RMC Sport att han inte skulle ge efter för ”påtryckningar” från Barca om sin klients framtid.

Sissoko är agent åt Dembele och försvarar honom

Sissoko anklagade också klubben för att göra ”hot om att inte längre spela i laget” i stället för att inleda produktiva samtal med Dembele. Det ledde till att Xavi ställde ett ultimatum i onsdags när han sa till den före detta Dortmund-anfallaren att han antingen skulle gå med på erbjudandet som låg på bordet eller säljas i januarifönstret.

Och efter att han inte ingick i Barcelonas trupp till torsdagens Copa del Rey-åttondelsfinal mot Athletic Bilbao avslöjade Alemany att tiden nu har runnit ut för Dembele.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *