Silly Season: Real Madrid väljer mellan Haaland och Benzema

Real Madrids trupp är redan fylld med en stor mängd talanger – och den kan bli ännu starkare om Erling Haaland anländer från Borussia Dortmund senare i år. Haaland har gjort 78 mål under sina två år i Dortmund – endast Robert Lewandowski (107) har gjort fler i Europas fem högsta ligor – och skulle vara en stor kupp för Madrid.

Men även om de spanska jättarna fortfarande är övertygade om att de kan få in den efterfrågade anfallaren från Dortmund kan det få en negativ dominoeffekt. Här läser du om Benzema, Haaland och andra transfernyheter just nu:

Läs mer om Silly Season

TOPPNYHET – HAALAND IN, BENZEMA UT?

Karim Benzema är en mycket omtyckt figur på Santiago Bernabeu och har ännu en imponerande säsong bakom sig, men El Nacional hävdar att Madrid riskerar att förlora fransmannen.

Rapporten menar att Benzema inte gillar att president Florentino Perez är så fixerad vid att ta in en ny spelare som ska leda Los Blancos anfall från och med nästa säsong. Även om 34-åringen för närvarande inte söker en avgång kan det ändras om Madrid når en överenskommelse om ett förkontrakt med Haaland under de kommande veckorna, vilket har antytts.

Benzema skulle dock inte känna sig tvungen att gå vidare om Kylian Mbappe ansluter sig, eftersom han anser att det fallet är annorlunda med tanke på att PSG-anfallaren kommer att bli en fri agent.

real madrid

Summa summarum

  • Barcelona accepterar att det är alltmer troligt att Ousmane Dembele kommer att lämna Camp Nou som en fri agent i slutet av säsongen. Enligt Sport har Manchester United och Juventus fört samtal med spelarens läger, medan Chelsea och Bayern München har en chans att värva anfallaren.
  • Arsenal har gjort sitt första försök att värva Dusan Vlahovic från Fiorentina, och Corriere Della Sera rapporterar att Gunners har lagt ett bud på 50 miljoner pund (60 miljoner euro) plus Lucas Torreira, som för närvarande är utlånad till Serie A-laget.
  • Chelsea är intresserade av att låna Layvin Kurzawa på lån när de vill förstärka sin backlinje. Fabrizio Romano hävdar dock att Blues ännu inte officiellt har inlett samtal med PSG.
  • Calciomercato rapporterar att Man Utd-anfallaren Anthony Martial har dykt upp som ett januarimål för Juventus. Den franske landslagsmannen har kämpat för spel den här säsongen och har öppet erkänt att han vill hitta en ny klubb den här månaden.
  • Everton är på jakt efter en ny manager efter att ha skiljt sig från Rafael Benitez i söndags och hoppas på en snabb utnämning. Enligt ESPN är den tidigare chefen Roberto Martinez – som nu ansvarar för det belgiska landslaget – den främsta kandidaten att ta över.
  • Newcastle United har redan tagit in Kieran Trippier och Chris Wood det här fönstret, men The Telegraph rapporterar att de har fått bakläxa i sitt försök att ta in Donny van de Beek på lån. Man Utd-mittfältaren sägs ha blivit avskräckt av Magpies position i Premier League.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *