Nunez, Haaland, Martinez – Premier Leagues dyraste nykomlingar

Med Manchester City och Liverpool som möts på King Power i helgen i Community Shield är Premier League-kampanjen 2022/23 precis runt hörnet. När man såg både Pep Guardiolas och Jürgen Klopps mannar köra en ikonisk titeljakt förra säsongen är det många som förväntar sig ännu en rysare från Englands högsta liga den här gången.

Mer om Silly Season

Premier Leagues dyra nyförvärv

Men även om Premier League kanske drar igång den 5 augusti när Crystal Palace tar emot Arsenal på Selhurst Park är sommarens transferfönster fortfarande öppet. Med managers från hela landet som sätter ihop sina sista förberedelser har det kommit några tunga ankomster som kommer att pryda England den här säsongen.

Därför har vi tagit en titt på vilka som har varit Premier Leagues dyraste nyförvärv hittills i sommar.

Liverpool

Darwin Nunez – Liverpool

Även om Liverpool kanske var ledsna över att se Sadio Mane göra flytten till de tyska mästarna Bayern München i sommar, var de röda snabba med att återinvestera i sin frontlinje.

Även om Darwin Nunez kan ha befunnit sig i en mindre granskning under Liverpools försäsongsförberedelser förväntas stora saker av 23-åringen i år.

Den elvafaldige uruguayanske landslagsmannen fick mycket beröm för Benfica förra säsongen och gjorde 34 mål för det portugisiska laget i alla tävlingar, inklusive mål i båda benen i klubbens kvartsfinal i Champions League mot Liverpool i april.

Nunez var starkt förknippad med en flytt till West Ham redan i januari, men hans ankomst till Merseyside tillkännagavs förra månaden i vad som är en klubbrekordaffär för Klopps tidigare Premier League-mästare.

Nunez betalade Benfica 85 miljoner pund och skrev ett sexårskontrakt på Anfield. Kan Nunez ge Liverpool den gnista de behöver för att återerövra sin inhemska krona?

Lisandro Martinez – Manchester United

I och med att det äntligen tillkännagavs redan i april att Erik ten Hag kommer att ta över på Old Trafford inför 2022/23 års säsong kommer alla ögon att riktas mot Manchester United den här säsongen.

Även om de röda djävlarna kanske haltade sig fram till en topp sex-placering förra säsongen, fortsatte de bara att visa upp en rad defensiva problem. Med fortsatt press på axlarna på klubbkaptenen Harry Maguire var det ingen hemlighet att den före detta Ajax-bossen var desperat att ta in en ny central försvarare.

När det på onsdagen blev officiellt att Lisandro Martinez hade följt ten Hag till Old Trafford från sin tidigare klubb, kan den argentinske försvararen få en viktig roll att spela för United den här säsongen.

När de kämpande Premier League-jättarna såg till att bryta banken när de betalade Ajax en avgift som kan nå upp till 57 miljoner pund, har 24-åringen många beundrare från hela Europa.

Martinez har tagit sju landskamper för Argentina och spelade en gång i landets framgångsrika Copa America-kampanj 2021.

Erling Haaland – Manchester City

Även om Nunez kanske anlände till Premier League som sommarens dyraste värvning är han inte den enda anfallande superstjärnan som kommer att pryda Englands högsta liga den här säsongen.

I vad som var ett tillkännagivande som sände chockvågor över hela Europa bekräftade de regerande mästarna Manchester City i maj att Erling Haaland var på väg till Etihad. Många anser att 22-åringen redan är en av de största nummer nio i världsfotbollen och Haaland fortsatte att slå rekord under sin tid i Borussia Dortmund.

Den norrländska superstjärnan gjorde 86 mål på 89 matcher för BVB och har bara fortsatt att få ett fruktansvärt rykte.

Guardiolas lag betalade den frisättningsklausul på 51,2 miljoner pund som ingick i Haalands kontrakt i Dortmund, men var också tvungna att avvärja en del seriösa intressen för att få tag på hans signatur.

Blir en spännande säsong

Haaland har varit starkt sammankopplad med Real Madrid och Barcelona, men det råder ingen tvekan om att Haalands ankomst till Manchester är ett verkligt statement. det skall bli spännande att se vad dessa tre dyra nyförvärv kan göra i sina respektive klunnlag under den kommande säsongen i Premier League!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *