Nagelsmann hyllar Neuer i pågående kontraktsdiskussioner

Bayern Münchens huvudtränare Julian Nagelsmann är fortfarande osäker på hur det går med Manuel Neuer’s kontraktsförhandlingar men öser beröm över den ”enastående” målvakten. Neuer har gjort 300 matcher i Bundesliga för Bayern sedan han flyttade från Schalke och innehar rekordet för flest rena mål i den tyska högstaligan (209), efter att ha passerat Oliver Kahn (196) 2021.

Mer om Silly Season

Bayern skriver nytt kontrakt med Neuer?

Men den tyske landslagsmannens nuvarande kontrakt i München löper ut i slutet av nästa säsong, då han kommer att vara 37 år gammal, vilket leder till frågor om hans framtid.

Nagelsmann kunde visserligen inte ge någon uppdatering av situationen, men han insisterade på att 35-åringen kan fortsätta att prestera i många år framöver. ”Jag vet inte [om förhandlingar] men jag vet att han fortfarande har ett kontrakt och att han är en enastående målvakt”, sade han till reportrar vid fredagens presskonferens före matchen inför resan till Hertha Berlin på söndag.

”Man kunde se direkt att han gjorde en enastående match mot Köln. Han kommer att behålla den här kvaliteten i några år till.” På frågan om konkurrensen, eller bristen på konkurrens, mellan Neuer och Alexander Nubel svarade Bayerns huvudtränare: ”Så länge han spelar på den här nivån är det svårt för någon spelare att komma förbi honom.

Fotbollsresor till Bayern Munchen

Neuer är en av världens bästa målvakten

”Manuel är fortfarande den bästa målvakten eftersom han spelar varje del av målvaktsspelet mycket konsekvent.

”Jag kan inte tänka mig att det slutar abrupt vid 36 års ålder. Vi kan analysera situationen när det är dags. Båda spelar för närvarande och är nöjda.” De regerande Bundesligamästarna åker till Berlin med sex poängs försprång till Borussia Dortmund i toppen efter att ett hattrick av Robert Lewandowski inspirerade dem till en 4-0-seger över Köln.

Hertha har bara vunnit ett av sina senaste 21 ligamöten med Bayern, medan Nagelsmann inte har förlorat något av sina 12 toppmöten med dem som tränare. Endast Christoph Daum, mot Bochum, har mött en motståndare oftare (20) utan att förlora en enda gång men Nagelsmann tonade ner betydelsen av sitt rekord mot söndagens motståndare.

Nagelsmann har rekord med Bayern Munchen

”Det är mer en tillfällighet”, tillade han om sin framgång mot Hertha. ”Vi spelade inte alltid exceptionellt bra i Berlin. Om man har ett positivt rekord bör man se till att det är så att det förblir så. ”De spelar betydligt mer fotboll än tidigare, fler platta bollar, men fortfarande många chipbollar till [Ishak] Belfodil, som är en av de mest underskattade anfallarna i ligan.

”Han arbetar bra med sin kropp, det är otroligt svårt att försvara.

”Med [Marco] Richter och [Suat] Serdar finns det bra fotbollsspelare på utsidan. Det är mer det fotbollsmässiga, modiga förhållningssättet som [Tayfun] Korkut också kräver. ”Resten av försvaret kommer att vara väldigt viktigt för oss. I slutändan såg man mot Wolfsburg att det finns många ytor man kan attackera från, men de försvarar också mycket mer aktivt och aggressivt.”

Man måste ha lite tur just nu med corona och allt

Trots Bayerns senaste dominans insisterade Nagelsmann på att det fortfarande finns potential för mycket förbättring, även om han anser att deras framsteg i Europa kan bero på Coronavirus.

”Jag är nöjd, men vi har fortfarande mycket potential”, tillade han. ”Processerna har inte fungerat konsekvent på flera veckor. Jag och spelarna tar en kritisk titt. ”Det är så att frågan om coronavirus är säsongen kommer att påverka hur lagen klarar sig igenom. ”Det finns inte längre de extrema karantänsreglerna. Coronavirus är en sak som man inte kan påverka särskilt bra. Om du vill gå långt i Champions League måste du också ha lite tur med Coronakarantänerna.”

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *