Martial öppnar upp om Man Utd-exit

Det handlar inte om pengar, jag valde Sevilla för att njuta av fotbollen igen. Anthony Martial förklarade att anledningen till att han lämnade Manchester United på lån är att han vill ”njuta av fotboll igen”. Sevilla meddelade på tisdagen att den franske landslagsmannen tillfälligt skrivit på och Martial flyttar till L aLiga fram till slutet av säsongen.

Silly Season och transfers

Martial vill njuta av fotboll igen

Även om finanserna bakom affären inte har avslöjats har det rapporterats att den kommer att kosta Sevilla ungefär 6 miljoner euro, en summa som kombinerar Martials lön och en låneavgift. Sevillas sportchef Monchi tycktes bekräfta att Martial tog en löneavdrag för att få affären överstökad, eftersom United tydligen ville att anfallarens rapporterade lön på 240 000 pund i veckan (287 000 euro) skulle täckas helt och hållet.

Uniteds tillfälliga chef Ralf Rangnick avslöjade förra månaden att Martial ville sluta efter att ha kämpat för förstalagsfotboll – han har spelat hela 90 minuter i en match endast en gång den här säsongen och har bara varit med i åtta minuter sedan Rangnicks första match i början av december.

Manchester United Fotboll

Martial anser att det är hans prioritet att hitta glädje igen

”För mig handlade det bara om känslan jag hade med managern [Julen Lopetegui], och jag bestämde mig för att för tillfället ville jag komma till Sevilla”, säger han till Sevillas mediekanaler. ”Jag pratade med honom [Lopetegui] några gånger, han var väldigt glad över att jag skulle komma hit och spela.

”För mig är det en bra klubb. Oavsett vad, det handlar inte bara om pengar, det handlar om att spela och njuta. Det är det, det är därför jag valde att komma hit: för att spela och njuta av fotboll igen. ”Jag känner mig upphetsad, det är en bra klubb i Spanien. Jag kommer för att hjälpa till och göra ett bra jobb. Jag vet att de har bra spelare, jag kommer bara för att hjälpa till, ge mitt bästa och försöka vinna en trofé för fansen.”

Under en video bakom kulisserna av Martials ankomst och introduktion till klubben tackade Monchi anfallaren för att han gjorde flytten möjlig. ”Tack, inför presidenten och vicepresidenten, för den insats du gjorde för att komma hit”, sade han. ”För oss är det viktigt att en spelare vill komma hit, men ännu viktigare är att de vill komma hit så mycket att de gör vissa ekonomiska uppoffringar. Det är en ära för oss.”

Martial kan göra sin Sevilla-debut mot Osasuna efter landslagsuppehållet

Han ansluter till klubben som tvåa i LaLiga och bara fyra poäng bakom ledarna Real Madrid, där Lopeteguis mannar hoppas kunna trotsa oddsen genom att ta sin första ligatitel sedan 1945-46. De är också kvar i Europa och möter nästa månad Dinamo Zagreb i utslagsrundan i Europa League, vars final kommer att hållas på Sevillas Ramon Sanchez Pizjuan-stadion i maj.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *