Lloris förbinder sig till nytt kontrakt med Tottenham

Hugo Lloris har engagerat sig i Antonio Contes Tottenham-projekt genom att skriva på ett nytt två och ett halvt års kontrakt med Premier League-klubben. Lloris, 35, hade gått in i de sista sex månaderna av sitt tidigare kontrakt och hade rätt att diskutera en fri transfer i slutet av säsongen med utländska klubbar.

Lloris förlänger kontraktet med Tottenham

Han kopplades samman med sin barndomsklubb Nice, där han kom genom akademin innan han tillbringade tre år i förstalaget, men kommer att stanna i norra London. Tottenham bekräftade affären som tar Lloris över 10 år i klubben, där målvakten kommer att stanna i Spurs till slutet av säsongen 2023-24.

Nyheten är ett stort lyft för Conte, som tog över Tottenhams toppjobb i november och gjorde det tydligt att han såg Lloris som en del av lagets framtid.

tottenham

Conte hade varit optimistisk om att ett avtal skulle komma till stånd och uttryckte nyligen optimism om att Lloris skulle skriva på ”eftersom han älskar Tottenham och Tottenham älskar honom”.

Nu har detta förverkligats, vilket innebär att Tottenham inte behöver någon omedelbar förstärkning i målvaktsavdelningen, den rutan kryssades av denna flytt.

Lloris kom till Spurs 2012

Lloris kom till Spurs från Lyon i augusti 2012 och hjälpte laget att nå Champions League-finalen 2019 under Mauricio Pochettino. Han blev Tottenhams kapten 2015 och har burit armbindeln för sitt land sedan 2012 och ledde Les Bleus till VM-seger 2018.

Sedan han ledde Frankrike till den triumfen i Ryssland har Lloris understrukit sin status som en av Europas främsta målvakter.

Från augusti 2018 till idag kan Lloris visa sig ha förhindrat 21,3 mål. Det baseras på en beräkning som utgår från Tottenhams förväntade antal insläppta mål (xGOT) på 180,3 och drar av det faktiska antalet mål, förutom egna mål, som de har släppt in under den tiden (159).

Lloris är i toppen av alla målvakter i Europa

Endast fyra målvakter från Europas högsta ligor har ett bättre målförebyggande resultat under samma period på tre och en halv säsong, visar Opta-data. Dessa är: Thibaut Courtois från Real Madrid (25,3), Liverpools Alisson (22,9), Sevillas Yassine Bounou (21,6) och Atletico Madrids stöttepelare Jan Oblak (21,6).

Tottenham fick en dålig start på säsongen under Nuno Espirito Santo men har fått nytt liv i Premier League genom Contes ankomst. De har hållit fem rena mål på nio matcher i tävlingen sedan den förre Inter- och Chelsea-chefen anlände och har tagit sig upp till femte plats, med spel i hand på dem som ligger före dem.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *