Klubbarna i Premier League som behöver nya spelare

De lag i Premier League som verkligen behöver en hektisk sista vecka i januarifönstret.  Med bara några dagar kvar tills januari-transferfönstret slår igen väntas många Premier League-lag få en hektisk vecka bakom kulisserna. När man ser hur Aston Villa verkligen spränger banken efter att ha tagit in både Philippe Coutinho och Lucas Digne, kan man säga att andra topplag har varit betydligt mer snålt med sina pengar.

Silly Season

Flera klubbar behöver förstärka i januari

Med lag från båda ändar av tabellen som desperat vill förstärka sina trupper för en sista gång före säsongens slut har vi tagit en titt på några lag som verkligen behöver ta ett steg framåt.

Tottenham

Efter att ha lidit ett 2-0 nederlag borta mot Londonrivalerna Chelsea på söndagseftermiddagen har både Antonio Conte och Tottenham-fansen gjort klart att de förväntar sig en hektisk vecka i huvudstaden.

Då deras nya boss under hela januari gjort klart att han inte tror att hans lag kan konkurrera på högsta nivå verkar det återigen finnas en växande press på Daniel Levy. Spurs-fansen vet att en brist på investeringar under nästa vecka kan leda till att Conte börjar ifrågasätta sin framtid i klubben om han inte investerar mer under den kommande veckan.

Tottenham kan ha kopplats samman med bland annat AC Milan-mittfältaren Franck Kessié under de senaste veckorna, men det börjar se ut som att Adama Traore kan vara det enda nya ansiktet som anländer till norra London. Även om The Guardian under helgen rapporterade att Tottenham närmar sig en affär med den 25-årige yttern, kommer en enda ny värvning säkerligen inte att glädja Conte.

Han letar fortfarande efter en ytterback, en central mittfältare och en ersättare för Harry Kane, och alla ögon kommer att riktas mot Levy under de kommande dagarna.

tottenham

West Ham

Efter att ha drabbats av en sista hjärtesorg borta på Old Trafford i samband med 1-0-förlusten mot Manchester United på lördags-eftermiddagen har det blivit ännu tydligare för West Hams fans att de desperat behöver fler spelare. Hammers valde återigen att inte hämta ytterligare en anfallare till London Stadium förra sommaren i vad som var ett mycket förvirrande drag av David Moyes och befinner sig nu återigen i en situation som de känner till alltför väl.

West Ham arbetar med en av de minsta trupperna i Premier League och med Michail Antonio som den enda erkända nummer nio i klubben, har West Ham också återkomsten av europeiska uppgifter på horisonten. Hammers har fortfarande inte fått in en enda nykomling och den växande oron bland fansen i östra London gör att Hammers har en mängd positioner som behöver åtgärdas under de kommande dagarna.

Med många som börjar fråga sig vad exakt rekryteringschefen Rob Newman har gjort sedan han tillträdde sin roll i oktober, börjar Moyes tveksamhet i årets fönster att betala ett pris.

West Ham förlorade sin plats i topp fyra tack vare lördagens 1-0-förlust mot Manchester United och vet hur viktig nästa vecka är i deras försök att boka en första Champions League-plats för första gången.

Newcastle

Efter att ha tagit vad som kan visa sig vara en avgörande 1-0-seger borta mot Leeds i helgen hoppas Newcastles fans utan tvekan att de kan bygga vidare på det momentumet under de kommande dagarna. Efter att ha tagits över av ett konsortium under ledning av Saudiarabien och nu befäst sin plats som en av den europeiska fotbollens rikaste klubbar, har vissa blivit förvånade över att bara två nya spelare har kommit in i St James’ lokaler den här månaden.

Den nya chefen Eddie Howe, som skrev på både Keiran Trippier och Chris Wood i sitt försök att undvika nedflyttning, har gjort klart att han är i desperat behov av fler förstärkningar. Den tidigare Bournemouth-managern kan få en hektisk vecka när han går in i det korta vinteruppehållet, då han fortfarande ligger i nedflyttningszonen och kämpar för att förlänga sin status i Premier League den här säsongen.

Newcastle har klargjort att de fortfarande är ute efter att spendera sina nyfunna rikedomar innan fönstret stängs, och de är fortfarande starkt kopplade till affärer med bland annat den engelske landslagsmannen Jesse Lingard. Fortfarande på jakt efter åtminstone en ny central försvarare under de kommande dagarna, tiden tickar iväg för Magpies.

arsenal fotboll

Arsenal

Även om Arsenal kanske också har en topp fyra-placering högst upp på agendan den här säsongen, befinner sig Mikel Artetas lag i ett mycket liknande läge som sina rivaler i norra London. Under de senaste fjorton dagarna har Ainsley Maitland-Niles och Pablo Mari lämnat Emirates på lån, och Pep Guardiolas tidigare högerman har klargjort att det behövs nya spelare innan fönstret stängs.

Många Arsenal-fans har återigen blivit frustrerade över styrelsens aktivitet under de senaste veckorna när de såg sommarvärvningarna Aaron Ramsdale och Ben White göra ett omedelbart intryck.

Eftersom det ser alltmer osannolikt ut att Fiorentina-sensationen Dušan Vlahović kommer att göra en stor penningflytt till Emirates den här månaden, är Arteta i desperat behov av en ny nummer nio. Gunners fick nöja sig med ett 0-0-sammanträde mot nedflyttningsskrapade Burnley på söndagseftermiddagen och har bara lyckats göra ett enda mål sedan öppningen 2022.

Arsenal och Arteta kopplas fortfarande samman med en mängd mål för det centrala mittfältet från hela Europa och hoppas på en välbehövlig ökning under vinteruppehållet.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *