Atletico Madrid tar in Daniel Wass från Valencia

Atletico Madrid har bekräftat att man har värvat nyttospelaren Daniel Wass från LaLiga-kollegan Valencia på ett 18-månaderskontrakt. Den danske landslagsmannen, som skulle ha blivit en fri agent i slutet av säsongen, rapporteras ha kostat Atletico 2,7 miljoner euro plus tilläggsbelopp.

Atletico bekräftar affären

Diego Simeones lag bekräftade överföringen på sin officiella hemsida på torsdagen, vilket gör Brondby-junioren till deras första värvning under januarifönstret. Wass är bekväm med att spela på ett antal positioner, bland annat som högerback, där Atleti har försökt rekrytera efter Kieran Trippiers flytt till Newcastle United.

Atletico Madrid

Spelat i Valencia sedan 2018

Efter tre år i Celta Vigo bytte Wass till Valencia i juli 2018 och har varit med 152 gånger – minst 12 gånger mer än någon annan spelare för klubben under den tiden. 32-åringen användes främst på det centrala mittfältet den här säsongen och gjorde ett mål och assisterade till ett annat på 19 LaLiga-starter för Los Che.

Wass har också blivit uttagen 41 gånger i sitt landslag och spelade i fem av Danmarks sex matcher på väg till semifinalen i Euro 2020 förra året.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *