Alli utelämnas från Tottenhams trupp mot Chelsea

Dele Alli verkar närma sig att lämna Tottenham efter att ha lämnats utanför truppen till söndagens Premier League-möte med Chelsea. Mittfältaren har kopplats samman med en flytt under januaritransferfönstret och Spurs uppges vara nöjda med att han lämnar på lån.

Nyheter engelska fotbollen

Newcastle och Everton sägs vara intresserade

Newcastle United och Everton är bland de klubbar som kopplats ihop med Alli, som var en oanvänd ersättare i Tottenhams två senaste matcher och som inte kommer att spela någon roll i Londonderbyt på Stamford Bridge. 25-åringen har gjort 10 Premier League-matcher den här säsongen – spelat 657 minuter – och hans enda mål på fyra försök är en straff i segern mot Wolves, medan han ännu inte har registrerat någon assist.

tottenham

Det är en stark kontrast till hans mest produktiva säsong med Spurs under Mauricio Pochettino 2016-17, då han gjorde 18 mål på 94 försök och ett förväntat målantal på 13,3 på 3 043 spelade minuter. Alli har endast startat två gånger för Spurs i toppstriden sedan Antonio Conte ersatte Nuno Espirito Santo på Tottenham Hotspur Stadium i november.

Han var dock med i alla fem gruppspelsmatcherna i Europa Conference League och gjorde mål i 5-1-matchen mot Mura i september.

Efter att ha anlänt från MK Dons 2015 missade Alli bara åtta Premier League-matcher under sina tre första säsonger i Tottenham. Han noterade 421 beröringar i motståndarens straffområde, medan hans facit på 26 assist bara överträffades under den tiden av Kevin De Bruyne (43), Christian Eriksen (38), Mesut Özil (36) och David Silva (29).

Han har dock varit frånvarande i 58 toppmatcher sedan dess.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *