Zinedine Zidane: Tar han över Manchester United?

Raymond Domenech uppmanar Zinedine Zidane att ta jobbet i Manchester United. En serie med bara en seger på fem matcher har lett till att extra press har lagts på den underkända Manchester United-managern Ole Gunnar Solskjaer. Lördagens ynkliga nederlag mot Leicester City har intensifierat debatten om hans förmåga att göra United till en riktig titelutmanare.

Läs om Manchester United

Solskjaer räcker inte hela vägen

Även om den officiella linjen är att hans relativa framgång med att återuppbygga de krisande röda gör hans position säker, har det inte stoppat samtalet om möjliga ersättare. Sport Witness rapporterade nyligen om en historia på El Chiringuito där det antyddes att United-anfallaren Cristiano Ronaldo hade sagt till klubben att närma sig Real Madrid-legendaren Zinedine Zidane.

Manchester United Fotboll

Är Zidane intresserad av United?

Denna plötsliga explosion av ”Zidane till United”-talk stoppades dock omedelbart av den välkände franske journalisten Frédéric Hermel. Hermel reagerade ganska rakt på sak genom att twittra att Zizou ”…aldrig har varit intresserad av Premier League och säkerligen aldrig kommer att vara det.”

När det kommer från en författare som är känd för att ha starka band till Real-legendaren verkade det som ett ganska snabbt slut på historien. Men… Även om den ursprungliga länken verkade vara lite mer än ett bus från El Chiringuitos sida har det inte hindrat den tidigare franske tränaren Raymond Domenech från att ge sig in i ämnet.

City? United? PSG? Juventus?

Som Sport Witness återigen rapporterar har Domenech hävdat att bristen på uppenbara vägar tillbaka till toppstyrning innebär att den tidigare Real- och Frankrike-ikonen allvarligt bör överväga en eventuell kontakt från Old Trafford. Den förre franske managern sade: ”Vilket jobb är han gjord för när han har varit flera gånger Champions League med Real Madrid? Vad finns det kvar? City, United, Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern München?

5-6 klubbar som passar Zidane

”Det finns fem eller sex klubbar. Efter det, om han tar en annan klubb, är de ett steg nedåt för honom, för någon på hans nivå. ”Det kommer en punkt när man inte kan låta den möjligheten glida undan. Han har också, med Ronaldo, en direkt förmedling, en översättare från spanska till engelska.

”Han kommer också att komma bort från de människor som säger att han bara uppnådde det han gjorde för att det var Real Madrid, för att han kände spelarna och han kommer att bevisa att han verkligen är en toppmanager.

Zidane kan välja

”Det är därför jag säger till honom: satsa på det. Eller stanna i din bekvämlighet, men jag tror inte att det är hans önskan.” Domenech har en poäng. Med alla de andra toppklubbarna som har fast etablerade managers finns det inte alltför många prestigefyllda alternativ tillgängliga för Zidane just nu.

Solskjaer måste börja vinna igen

Trots detta gör det (möjligen) opålitliga ursprunget av dessa länkar att hela affären framstår som en gissning. Och det är innan man ställer den inte oviktiga frågan: ”Skulle Zidane ens vara rätt man för United?”. Sant eller falskt, det är ett rykte som sannolikt kommer att få ännu mer fart om Solskjaers Reds gör ett misstag i kvällens Champions League-möte mot Atalanta, som måste vinnas.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *