Vad kan vi förvänta oss av Manchester United i januari?

Manchester United är fortfarande borta från Premier League på grund av utbrottet av coronavirus som har skakat tävlingen de senaste veckorna. De röda djävlarna har fått två av sina matcher uppskjutna, vilket ger dem ett 16-dagars spann mellan deras senaste och nästa match.

Transfers i januari för Man Utd?

Det kommer att vara tillräckligt med tid för alla i laget att återhämta sig och för spelarna att börja träna igen, vilket förväntas ske på tisdag. Men medan vi väntar på att laget ska komma tillbaka till spel är det nödvändigt med en titt på transferfönstret i januari.

Det står precis runt hörnet och det finns många rykten kring Man United – som vanligt – om vad som kan hända. Så vad kan vi förvänta oss av de röda djävlarna på marknaden?

Manchester United Fotboll

Paul Pogba ska stanna

Vi kommer mest att prata om möjliga avgångar, med tanke på att Man United har en stor trupp och det verkar osannolikt att klubben ska sanera några inkommande flyttar i januari. Det är särskilt fallet med tanke på att Ralf Rangnick står vid rodret bara i rollen som interim manager.

Så, hur är det med de som kan lämna? Paul Pogba brukar vara först på listan och den här gången är det särskilt sant med tanke på att han går in i de sista sex månaderna av sitt kontrakt. Den franske mittfältaren kommer att stanna kvar till och med januari eftersom han fortfarande funderar på sitt nästa steg – ska han skriva på ett nytt kontrakt med United eller ska han lämna i sommar som fri agent?

Om det finns klubbar som är intresserade, som Real Madrid eller PSG, kan Pogba prata med dem från och med den 1 januari, men det verkar som om allt är osäkert kring honom. Han kommer inte att lämna Old Trafford i januari, det är det enda som verkar klart i det här skedet.

Barca vill ha Cavani, men…

Det fanns nyligen nyheter om att Barcelona skulle vara intresserade av att värva Edinson Cavani i januaritransferfönstret och erbjuda honom ett 18-månaderskontrakt, för att locka till sig uruguayanen som en kortsiktig lösning på deras problem. Barca förlorade Sergio Aguero som tvingades sluta med fotbollen och de hade sett Cavani som en potentiell erfaren värvning som skulle kunna hjälpa deras unga trupp.

Men det verkar som om Man United inte kommer att låta Cavani gå med sex månader kvar på sitt kontrakt. Det är logiskt – han är en mycket, mycket bra backup för Cristiano Ronaldo och att låta honom gå nu skulle skapa onödiga problem för laget.

Att sälja Lingard och andra?

Det har pratats mycket om Jesse Lingard på sistone och det verkar som om han är en av de två spelare som kan lämna klubben i januari och faktiskt inbringa några transferavgifter. Enligt Manchester Evening News är Lingard och Juan Mata de enda spelarna som potentiellt faktiskt skulle kunna säljas, för att United ska tjäna in transferavgifter i januari.

Hur blir det med Martial?

Ett annat namn som har nämnts i liknande samtal har varit Anthony Martial, men fransmannen kommer med största sannolikhet inte att säljas den kommande månaden. Martial vill bort, eftersom han vill ha mer speltid, men det ser ut som att United endast kommer att tillåta honom att lämna på lån. Å ena sidan kan klubben inte få en enorm summa om de skulle sälja honom och å andra sidan kan Martial komma tillbaka på banan nästa säsong, beroende på vilken manager som tar över laget i det skedet…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *