Speltips Manchester United vs Aston Villa: FA Cupen 2022

Prognos: Manchester United vs Aston Villa

Två Premier League-lag som har siktet inställt på att förlänga sitt FA-cupäventyr på måndagskvällen, Manchester United tar emot Aston Villa på Old Trafford. Det skall bli spännande att se dessa båda lag spela mot varandra ikväll. Båda lagen vill absolut vinna denna match!

Manchester United

Vi börjar med värdarna, som senast öppnade det nya året med vad som var en enormt oroande uppvisning på hemmaplan, och det verkar som om stämningen i Manchester Uniteds läger är på en riktig bottennivå. Efter att ha drabbats av ett välförtjänt sent 1-0 nederlag mot Wolves på Old Trafford den 3 januari har de tidigare Premier League-mästarna verkligen kämpat för att hitta sina fötter under den nya chefen Ralf Rangnick.

Med rapporter som redan antyder att Uniteds tillfälliga chef är under växande press, trots att han tog över ansvaret först i november, är de röda i en svår kamp om de ska kunna nå ännu en topp fyra-placering den här säsongen. Måndagens värdar, som också har hamnat under verklig granskning för sitt föga smickrande 1-1-avgörande borta mot nedflyttningslaget Newcastle förra månaden, har fått ett rykte om sig för sina problem i den sista tredjedelen på senare tid. United har lyckats göra mer än ett enda anfall i bara en av sina sex första matcher under Rangnick och känns verkligen som ett lag som söker någon form av förstärkning här.

Manchester United Fotboll

Lagnyheter

Manchester Uniteds kapten Harry Maguire är återigen en stor tveksam spelare inför måndagens möte på Old Trafford.

Tillsammans med Paul Pogba som dras med en långvarig lårskada kommer mittfältaren Eric Bailly att saknas eftersom han är med i årets AFCON.

Aston Villa

När det gäller gästerna kan Aston Villa ha fått mycket beröm sedan de tog Steven Gerrard till Midlands i november, men Clarets kommer från sin egen nyårsförlust. Den förre Rangers-chefen kastade bort ledningen i Premier League-debutanten Brentford och fick till slut en sen 2-1-förlust i västra London.

Måndagens gäster kan känna att de har fått en rejäl boost när det tillkännagavs att den brasilianske superstjärnan Philippe Coutinho har kommit överens om ett lån från Barcelona fram till slutet av säsongen, och de kan känna att de har chansen att orsaka en uppståndelse på bortaplan. Gerrard har dock fått utstå vad som har varit ett prövande schema i sin start i livet i Englands högsta liga, och hans trupp har förlorat tre av de fyra senaste Premier League-matcherna. På samma sätt bör det också noteras att Aston Villa har förlorat fem av sina tidigare sju matcher utanför Midlands, en svit som sträcker sig tillbaka till slutet av september.

Lagnyheter

Efter att ha missat Villas 2-1-nederlag mot Brentford förväntas den engelska duon Ollie Watkins och Tyrone Mings återvända här.

Efter en fantastisk låneförflyttning från Barcelona kan Coutinho göra debut för Gerrards lag på måndagskvällen.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • När måndagens motståndare senast möttes den 25 september tog Aston Villa en 1-0-seger på Old Trafford.
  • Manchester United har lyckats göra mer än ett mål i bara en av sina sex inledande matcher under Rangnick.
  • Aston Villa har förlorat tre av sina fyra senaste Premier League-matcher.
  • På samma sätt har Gerrards nya trupp också förlorat fem av sina tidigare sju toppmatcher borta från Villa Park.
  • The Reds har bara lyckats spela in ett enda rent mål från någon av sina 14 tidigare hemmamatcher i alla format.

Slutsats

När Manchester United inledde det nya året med ett trögt 1-0 nederlag hemma mot Wolves kan man säga att de verkligen har haft svårt att hitta sin bästa form sedan Rangnick kom till Old Trafford. Måndagens värdar har visat upp en del oroande problem i båda ändar av planen och har också fortsatt att kämpa med sina defensiva problem på hemmaplan.

De har bara lyckats få ett enda rent mål på Old Trafford från något av de 14 tidigare försöken, och en del i Aston Villas läger kan känna att de har chansen att skapa en uppryckning. Trots att Clarets till slut fick en sen 1-0-förlust borta mot Brentford i förra veckan har de fått mycket beröm sedan de tillsatte Gerrard. Villa vann med 1-0 på sin resa till Manchester i september och bör försöka testa ett nedstämd Manchester United-trupp här.

Slutsats: Aston Villa gör över 0,5 mål.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *