Shaw hyllar ”fenomenale” Jones: Efterlängtad återkomst till Man Utd

Manchester Uniteds försvarare Luke Shaw lanserade en passionerad uppskattning av den ”fenomenale” Phil Jones efter att han gjorde sitt första framträdande på nästan två år under 1-0 nederlaget mot Wolves på måndagen.

Phil Jones spelade senast match januari 2020

Jones startade senast en toppmatch mot Burnley i januari 2020 men skador på Harry Maguire och Eric Bailly, tillsammans med COVID-19 komplikationer för Victor Lindelof, lämnade United kort i försvaret.

De 712 dagarna mellan Premier League-matcherna för Jones är den längsta tid som någon spelare som inte har lämnat klubben – inklusive låneperioder – har haft mellan framträdanden för de röda djävlarna i tävlingen.

Den före detta Blackburn Rovers-försvararen, som missade hela säsongen 2020-21 på grund av skada, hade varit oanvänd ersättare i fem ligamatcher den här säsongen, men var med från start mot Wolves tillsammans med Raphael Varane.

Manchester United Fotboll

Jones var bäst på plan

United var intetsägande i sin första förlust under Ralf Rangnick, men Jones kan åtminstone hålla huvudet högt efter en solid insats. Hans passningssannolikhet på 90 procent var högre än någon annan startspelare på planen, medan han också hade den bästa duellframgången bland Unitedspelarna (87,5 procent).

Hans tre tacklingar var inte överträffade av någon av sina lagkamrater och han gjorde två fler blockeringar än någon annan spelare från båda sidor (tre). Jones har förlöjligats vid vissa tillfällen under sin tid vid sidan av planen och många har ifrågasatt varför han inte har gått vidare, men Shaw säger att det är på tiden att hans lagkamrat får lite respekt.

Jones skall ha mera cred

”Phil Jones kan vara stolt över sig själv”, säger den engelske landslagsmannen till Sky Sports. ”Han har blivit förlöjligad i ett antal år, konstant. Folk är alltid ute efter honom och han har hållit fast vid det. Han är så professionell och har försökt så hårt och han fick sin belöning i kväll.

”Han var borta i ett år och detta var hans första stora match tillbaka. Han var exceptionell. Självklart är jag väldigt glad för hans skull efter vad han har gått igenom. Han är en bra kille och han förtjänar det.”

Wolves vann med 1-0

Joao Moutinhos sena segermål på Old Trafford innebar att United har förlorat sin öppningsmatch i ligan i två av de tre senaste kalenderåren – innan dess hade de bara blivit besegrade två gånger på 23 matcher i början av ett år. Det var gästernas första ligaseger på bortaplan mot United sedan februari 1980, vilket avslutade en rad på 10 besök på Old Trafford utan seger (D3 L7).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *