Ronaldo skadad: Brist på anfallare mot West Ham

Ronaldos nackskada gör att Man Utd har brist på anfallare inför West Ham-möte.  Cristiano Ronaldo har dykt upp som skadedrabbad till Premier League-matchen mellan Manchester United och West Ham på lördag. Portugalstjärnan spelade 71 minuter av 3-1-segern i Brentford i onsdags innan han byttes ut – ett beslut som han var klart irriterad över.

Mer engelsk fotboll

Ronaldo irriterad över bytet senast

Interimsmanager Ralf Rangnick insisterade på att han inte hade några problem med att spelaren blev frustrerad när han fick gå ut och att det inte skulle påverka hans chanser att möta Hammers på Old Trafford. Rangnick bekräftade dock senare att Ronaldo drabbades av en nackskada under segern mot Brentford som kan hålla honom borta från matchen.

”Cristiano är ett frågetecken eftersom han har problem med nacken”, sade han till MUTV på fredagen. ”Han fick behandling igår [torsdag] i två, tre timmar och vi får vänta och se hur han mår idag.” Edinson Cavani missade matchen på Brentford Community Stadium och även han står inför en kapplöpning för att bli frisk till besöket av David Moyes mannar.

Manchester United Fotboll

Cavani har tagit upp träningen

”Edi har inte tränat med laget ännu och kommer förhoppningsvis att återuppta träningen idag och sedan tar vi det slutgiltiga beslutet efter träningen, [kring] om han kommer att vara tillgänglig för matchen”, sade Rangnick. Att förlora Ronaldo och Cavani ger United en möjlig anfallsbrist med tanke på att Anthony Martial försöker säkra en flytt från klubben.

Rangnick lämnade Martial utanför 2-2-matchen mot Aston Villa och sade att den franske landslagsmannen hade sagt till honom att han inte ville vara med – ett påstående som Martial senare bestred. Jesse Lingard kommer att vara tillgänglig för att möta klubben som han utmärkte sig för på lån förra säsongen, medan Jadon Sancho, som missade Brentford-matchen på grund av en familjebegravning, kan vara med.

Får se vart Sancho står inför matchen

”Vi måste se var Jadon står”, säger Rangnick. ”Han tränade inte i går. Som ni vet deltog han i en begravning i onsdags och ville inte träna i går eftersom han fortfarande är påverkad av det. Vi får se. ”Jag kommer att se honom på träningen idag och prata med honom efter träningen för att se om han är i sinnestillstånd och även hans energi [är där], så att han kan vara tillgänglig för imorgon.”

Aaron Wan-Bissaka kommer också att saknas igen med sjukdom, medan Victor Lindelöf kommer att sitta över matchen efter ett inbrott i hans familjehem, men mittfältaren Scott McTominay hoppas kunna vara med efter att ha kämpat mot ett ryggproblem.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *