Raphael Varane: Missar ett par veckor pga skada

Man Utd bekräftar att Varane kommer att missa ”några veckor” inför en ansträngande serie matcher. Raphael Varane kommer att vara borta i ”några veckor” efter att ha fått en skada i Frankrikes Nations League finalseger, har Manchester United bekräftat. Varane fick ersättas av Dayot Upamecano strax före halvtid i Les Bleus 2-1-seger mot Spanien.

Läs mer om fotboll här.

Varane är ljumskskadad

Mittfältaren gick till marken efter en boll och togs snabbt ut ur matchen, och United bekräftar nu att han ådragit sig en ljumskskada. I ett kort uttalande stod det: ”Raphael Varane ådrog sig en muskelskada i ljumsken i Nations League-finalen och har påbörjat rehabilitering i klubben. ”Han kommer att vara borta i några veckor.”

Tunga matcher Varane missar

Det kommer som ett hårt slag för United och manager Ole Gunnar Solskjaer inför några potentiellt avgörande veckor. Även om det är oklart exakt hur många matcher Varane kommer att missa, kommer mittfältaren att vara frånvarande under en stor del av vad som ser ut att bli en uppslitande serie av matcher.

Manchester United möter:

  • Leicester City
  • Atalanta två gånger
  • Liverpool
  • Tottenham
  • Manchester City

Dessa är motståndarna under de kommande fyra veckorna. det kommer absolut att bli tufft och det skall bli spännande att se hur pass väl Man Utd kommer ur denna tuffa period med hårda matcher.

Man United

Solskjaer under press

Efter en ganska oregelbunden start på 2021-22 med endast fem segrar på tio matcher i alla tävlingar går Solskjaer in i den kommande perioden under press.

För att göra saken värre fanns det redan osäkerhet om tillståndet hos kaptenen – och Varanes ordinarie mittbackspartner – Harry Maguire, som missade matcherna mot Villarreal och Everton på grund av en vadskada före landslagsuppehållet som hindrade honom från att ansluta till England.

Maguire är ju även han skadad

Huruvida Maguire kommer att vara frisk inför mötet med den tidigare klubben Leicester i helgen är ännu inte fastställt, vilket innebär att den ganska slumpmässiga Eric Bailly och den förflyttade Victor Lindelof kan bilda ett obekant partnerskap på backsidan.

Varane har varit stabil de matcher han spelat

Även om United har fått kritik hittills under säsongen har Varanes tidiga form i stort sett betraktats som positiv och han har utfört en viktig funktion för att få laget på frammarsch, med sina 7,6 passningar in i den sista tredjedelen per 90 minuter som mest bland klubbens försvarare.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *