Pogba: En månad innan återkomst till United – Säger Rangnick

Paul Pogba är fortfarande ”fyra eller fem veckor” från att återvända till träningen med Manchester United, har den tillfälliga managern Ralf Rangnick avslöjat. Den 28-årige mittfältaren har inte spelat för United sedan 2-2-mötet med Atalanta i Champions League den 2 november, efter att ha ådragit sig en vadskada i Frankrike kort därefter.

Pogba har en bit kvar tills det blir comeback

Rangnick har tidigare uppgett att Pogba skulle kunna göra comeback i början av det nya året, men den tidsplanen har nu reviderats. ”Såvitt jag vet, och jag fick veta för en vecka sedan, skulle det vara minst fyra eller fem veckor till innan han är redo för träning igen”, säger Rangnick till Uniteds officiella hemsida.

”Jag såg honom i morse före träningen. Han var i omklädningsrummet och jag hoppas att han kommer tillbaka så snart som möjligt.”

Manchester United Fotboll

Galet bra innan skadan

Innan Pogba ådrog sig sin skada ledde Pogba Premier League i fråga om assist med sju på nio framträdanden, vilket innebar ett snitt på exakt en assist per 90 minuter på planen. Trots att han missat Uniteds senaste 11 matcher är det bara Bruno Fernandes (åtta) som har assisterat till fler mål än Pogba för de röda djävlarna i alla tävlingar den här säsongen.

Bland spelare i Europas fem bästa ligor som har spelat lika många gånger som Pogba den här säsongen är det bara RB Leipzigs Brian Brobbey som har assisterat till fler mål per 90 minuter (1,45).

Pogba har ännu inte spelat under Rangnick, som utsågs till Ole Gunnar Solskjaers tillfälliga efterträdare i slutet av november, men tysken kommer inte att skynda på mittfältarens återkomst.

Skillnad på träningsduglig och matchfit

”Just nu har han inte varit med i träningsgruppen och även om han var tillbaka när som helst, två, tre eller fyra veckor, kommer det att ta lite tid”, sade Rangnick. ”Det är en sak att vara träningsduglig, men han måste vara fit för match och tävling i antingen Premier League eller Champions League och det kommer fortfarande att ta lite tid.”

Pogba är inne på de sista sex månaderna av sitt United-kontrakt och har starkt tippats för en fri transfer bort från Old Trafford i slutet av kampanjen.

Pogba väldigt hög lön ifall han stannar i United

Enligt uppgifter i brittisk press på fredagen har United erbjudit Pogba ett nytt kontrakt värt 500 000 pund i veckan. I ett tal förra månaden insisterade Rangnick på att det inte är hans uppgift att övertala Pogba – eller någon annan Unitedspelare – att stanna i klubben.

De röda djävlarna är tillbaka i spel på måndag med en match i FA-cupens tredje omgång mot Aston Villa på Old Trafford.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *