Manchester United: Priset på Jesse Lingard sänks

Manchester United sänker priset för Jesse Lingard till 15 miljoner pund. Manchester United uppges ha sänkt prislappen för Jesse Lingard till 15 miljoner pund, då han fortsätter att förhala om ett nytt avtal i klubben. Enligt The Sun har United fört regelbundna samtal med 28-åringen och ska ha erbjudit en höjning av hans nuvarande villkor till 135 000 pund i veckan.

Mer fotboll i bloggen

Jesse Lingard vill ha garantier

Även om akademiledamoten sägs vara öppen för att förlänga sin tid på Old Trafford, kommer han att söka garantier för regelbunden spel i förstalaget innan han binder sin framtid till klubben. Trots att Lingard enligt uppgift ingår i Reds-bossen Ole Gunnar Solskjaers planer för säsongen har hans roll under den pågående kampanjen återigen begränsats till en biroll.

Manchester United

Jesse Lingard speltid

Trots detta har den återupplivade anfallaren – med undantag för en dålig insats mot Young Boys – gjort det mesta av sina begränsade möjligheter. Även om han hittills bara har fått spela 45 minuter i Premier League har han imponerat när han har fått göra det och gjort två mål på tre korta inhopp.

Passningsspelaren Jesse Lingard

Han stod också för den skickliga assist som ledde till Cristiano Ronaldos viktiga segermål på eftertid i Champions League-matchen mot Villareal nyligen. Anfallaren erkände nyligen att han behöver regelbunden speltid för att befästa sin plats i Gareth Southgates engelska trupp – om Three Lions skulle kvalificera sig till nästa sommars VM i Qatar.

Jesse Lingard kan gå på fri transfer

United-cheferna sägs vara ovilliga att låta en så pass bra tillgång lämna gratis och verkar göra beredskapsplaner för att garantera en del av anfallarens minskande värde. Lingard förväntar sig troligen att möjligheterna i förstalaget kommer att komma från Uniteds återstående Champions League- och cupspel. Klubbens senaste uttåg ur Carabao Cup kommer dock nästan definitivt att komplicera saken.

Sänkt pris för Lingard

De röda djävlarna sägs ha värderat det Warrington-födda esset till 25 miljoner pund under sommaren och rapporteras ha avvisat närmanden från intresserade Premier League-klubbar. Om United nu skulle välja att ta ut pengar kan de förvänta sig bud från långvariga beundrare West Ham, Leicester och kanske till och med det nygamla Newcastle. Om det bästa Lingard för närvarande kan hoppas på är ett sparsamt antal minuter vore det förmodligen bäst för alla parter att bara skära av sina förluster och gå skilda vägar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *