Manchester United: Mot Atalanta utan Lindelöf

Så här kan Manchester United ställa upp utan den skadade Victor Lindelöf. Victor Lindelöfs bortfall från Manchester Uniteds resande trupp för att möta Atalanta i Champions League ikväll innebär att manager Ole Gunnar Solskjaer kommer att tvingas ändra sin uppställning från den som övertygande besegrade Spurs med 3-0 i helgen.

Vilka kommer starta mot Atalanta?

Den segern uppnåddes med hjälp av en 3-5-2-formation som många förväntade sig att Solskjaer skulle behålla inför kvällens match. Om han gör det innebär det förmodligen att han drar in antingen Eric Bailly eller Alex Telles. Rapporter hävdar att Telles skulle ha spelat som vänsterback i lördags om Raphael Varane inte hade klarat ett sent konditionstest, och att Luke Shaw skulle ha tagit en av mittbacksrollerna.

Manchester United

Vilka startar i backlinjen?

Detta är därför den mest sannolika lösningen, även om Telles inte kommer att ha gjort sig förtjust i manager i lördags när han skrev ett kryptiskt meddelande på Instagram om sitt tänkta val. Eric Bailly är också ett alternativ och är en mer naturlig mittback än Shaw. Solskjaer håller fast vid sitt jobb och kanske inte litar på en spelare som enligt uppgift nyligen har drabbat samman med honom i omklädningsrummet när en otränad Harry Maguire valdes före honom mot Leicester City.

Matic i defensiv mittfältsroll?

Solskjaer kan naturligtvis besluta sig för att undvika något av dessa alternativ, men i så fall skulle han förmodligen byta till en annan formation. Ett alternativ skulle vara att ta in Nemanja Matic i en ultradefensiv mittfältsroll, vilket på många sätt skulle vara liktydigt med att ha en back fem.

Även om Paul Pogba är spelbar eftersom hans tre matchers avstängning inte gäller i Champions League, kan utvisningen som orsakade den avstängningen få chefen att fundera på om han ska lita på honom i en så viktig match. Det verkar mer troligt att Scott McTominay och Fred återigen kommer att få förtroende.

Rashford istället för Cavani?

Som vi diskuterade i vår artikel om förutspådd XI igår skulle den andra möjliga förändringen vara att vila Edinson Cavani, som kämpade mot slutet av lördagens match. Marcus Rashford kommer sannolikt att komma in om så är fallet. Detta skulle leda till en ganska obalanserad, eller åtminstone smal, uppställning, men den skulle innehålla de spelare som managern verkar lita mest på:

Undvika nederlag mot Atalanta

Oavsett vad Solskjaer beslutar måste det viktigaste målet för matchen vara att undvika ett nederlag, med tre poäng som en extra bonus som skulle ge de röda djävlarna en chans att kvalificera sig till turneringens knockout-faser. Ett nederlag skulle å andra sidan sätta den belägrade managern under ännu mer intensiv granskning inför lördagens Manchesterderby.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *