Manchester United år 2022 – Vad kommer vi att vara nöjda med?

Gott nytt år, Manchester United-familjen! 2021 ligger nu bakom oss och 2022 har precis börjat – de röda djävlarna kommer att hoppas att det här året kommer att ge många fler framgångar än det föregående.

Vad kommer hända inom Man Utd under detta år

När vi har avslutat 2021 har det hänt en hel del saker i och runt klubben. Det var ännu ett trofélöst år, men ett år som medförde en hel del turbulens och inte bara i form av managerbyten. Det förde också med sig det i våras, när fansen protesterade mot Man Uniteds tjänstemäns idé om att gå med i en utbrytarorganisation European Super League, vilket till slut pressade styrelsen mot den idén och insisterade på bättre insyn i klubben och större inflytande för fansen i alla deras beslut.

Men nu är det dags för 2022. Vi hoppas att det här året kommer att föra med sig något mycket annorlunda, särskilt när det gäller resultat. Det gångna året har varit det fjärde året i rad då inga troféer lyftes, inga silverföremål kom till Old Trafford. Ända sedan den där Europa League-triumfen 2017, som många då underskattade, har Man United varit utan större framgångar.

Så vad kan vi förvänta oss av 2022?

Manchester United Fotboll

Ännu ett managerbyte

Det första vi kan förvänta oss är ännu ett år av managerbyten. Slutet av 2021 innebar förändringen i Ole Gunnar Solskjaers avgång och Ralf Rangnicks ankomst, men tysken sitter i en interimistisk roll fram till slutet av säsongen. Om inte något stort händer när det gäller hans resultat kommer Man United att leta efter en annan manager inför den nya säsongen 2022-23 och det kan ge ännu fler vändningar runt laget, eftersom den tredje managern på sju eller åtta månader kan leda laget.

En riktig chans att vinna silverprylar

Men innan det managerbytet sker i sommar, vilket är väntat, har Manchester United sin säsong att avsluta. Och under den kommer det bara att finnas en enda realistisk chans för Red Devils att lyfta en trofé. Det är självklart FA-cupen. Man United är så långt ifrån att utmana om titeln i Premier League att det till och med är meningslöst att prata mycket om det.

I Champions League möter man Atletico Madrid i åttondelsfinalen, vilket kommer att bli ett mycket tufft motstånd över två ben, trots Diego Simeones lags problem den här säsongen. Förhoppningsvis kommer United att kunna ta sig förbi dem, men redan i kvartsfinalen kan något av de starkaste europeiska lagen komma i deras väg… Realistiskt sett är det bara FA-cupen som kan sätta stopp för torkan på Old Trafford.

Heta sommartransferfönster

Och självklart kommer det att finnas ytterligare ett sommartransferfönster som Man United kommer att vilja göra det mesta av. Det ska bli väldigt intressant att se hur det kommer att se ut, eftersom allt kommer att bero på vem som kommer att vara manager vid den tidpunkten.

Man får inte heller glömma att Man United kan förlora Paul Pogba på en fri transfer den 1 juli, eftersom utländska klubbar i och med att det nya året har börjat och att han är osäker på om han ska skriva på ett nytt kontrakt nu kan förhandla direkt med spelaren om att skriva på honom utan att be om Uniteds tillåtelse. Detta kan bli ett mycket intressant år…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *