Fyra tränare som kan ersätta Solskjaer

Fyra potentiella kandidater som kan ersätta Ole Gunnar Solskjaer i Manchester United. Efter ännu en usel prestation och ett uselt resultat för Manchester United borta mot Leicester har trycket ökat på Ole Gunnar Solskjaer. Foxes hade befunnit sig i dålig form inför matchen men hade inga större problem med att skära igenom Uniteds mittfält och försvar efter behag på vägen mot en 4-2 triumf.

Läs mer om Manchester United

Ole lever farligt nu i United

Med ”Ole Out” som trenden på Twitter efter matchen, har Uniteds prestationer varit dåliga hela säsongen och nu när resultaten blir sura har många fans nått bristningsgränsen. En stor och växande del av fanskapet vill att Solskjaers tid ska ta slut och med det diskuteras och analyseras de nuvarande alternativen grundligt.

Manchester United

Namn som kan ersätta Solskjaer:

  • Den förste mannen som är aktuell är Antonio Conte, tidigare chef för Chelsea, Juventus och Inter Milan, som för närvarande står utan arbete. Conte har vunnit troféer vart han än har gått, senast avslutade han Juventus nästan tio år långa strypgrepp på Serie A med Inter Milan. Gary Neville lyfte dock fram många fans oro över att Conte trots sin tydliga stamtavla inte verkar passa in i formen för en United-manager.
  • En annan man utan arbete med en otrolig stamtavla som både spelare och manager är den tidigare Real Madrid-managern Zinedine Zidane. Under två perioder i Madrid vann Zidane två ligatitlar och otroliga tre Champions League-titlar i rad, och Cristiano Ronaldo spelade sin karriärs bästa fotboll under hans ledning. Zidane har definitivt namnvärdet och stamtavlan för rollen och skulle omedelbart få respekt från varje medlem av den nuvarande truppen, något som Ole kanske saknar.
  • Två mer progressiva alternativ skulle vara Ajax Erik ten Hag och Brightons Graham Potter, två unga tränare med en tydlig spelstil. Trots att ten Hag skrev på ett nytt kontrakt med Ajax för sex månader sedan har han redan kopplats ihop med både Tottenham och Barcelona, men en flytt till Manchester skulle säkert vara mycket mer lockande.

Solskjaers jobb sägs vara ohotat

Trots skrikandet från fansen finns det inga tecken på att Oles jobb är hotat av United-styrelsen, men resultaten måste förbättras när de tuffa matcherna fortsätter att komma tätt inpå. Jag tror det kommer att avgöras den närmsta månaden. Genomför United inte de kommande matcherna mot tufft motstånd på ett bra sätt och börjar vinna igen, så hänger nog Solskajers arbete löst. Med all rätt faktiskt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *