Erling Haaland: Barcelona ger upp chansen på Haaland

Manchester United chanser stärks när Barcelona överger jakten på Erling Haaland. Manchester Uniteds jakt på Borussia Dortmunds fenomen Erling Haaland har stärkts av nyheten att Barcelona har uteslutit sig själva från tävlingen om hans signatur. Haalands otroliga rekord på 52 mål i sina senaste 49 matcher – en sekvens som sträcker sig tillbaka till början av 2020/21 – har gjort honom till en av Europas mest eftertraktade spelare.

Se fotboll idag.

Haaland kostar mer än klausulen

Norrmannen har en klausul i sitt kontrakt som gör honom tillgänglig för 75 miljoner euro (63,7 miljoner pund) sommaren 22. De flesta av Europas toppklubbar förväntas slåss om hans tjänster. Enligt Talksport innebär Barcelonas väldokumenterade ekonomiska problem att de katalanska jättarna sannolikt inte kommer att vara med i jakten på en av dem.

Man United

Ett Barcelona bud?

På frågan om sannolikheten för ett Barca-bud svarade vice ordförande Rafael Yuste: ”Nej [vi har inte råd med honom].

”Presidenten och vd:n har sagt det, att under den förra mandatperioden, som… har varit katastrofal, köpte de spelare utan att veta om de kunde betala och att allt de gjorde var att öka skulden, förutom att hitta den masslön som vi har stött på.

”Först måste man sätta skiljeväggar i ett hus som vi har hittat i ruiner, så låt oss först fokusera på att befästa det, först mata hushållet och sedan ska vi se vad vi kan göra. ”Utan att förlora ur sikte att vi alltid vill ha de bästa, och Haaland, han är en av de bästa i världen.”

Barcelona har skuld på ca 16 miljarder

Barcelonas president Joan Laporta avslöjade nyligen att klubbens skuld uppgår till den uppseendeväckande summan av 1,6 miljarder pund. Omfattningen av deras ekonomiska problem ledde till den tidigare otänkbara situationen att Lionel Messi fick tillåtelse att lämna sin barndomsklubb gratis i somras.

Trots detta var Camp Nou en av de första destinationerna på agenten Mino Raiolas och fadern Alf-Inge Haalands virvelvindsturné för intresserade parter tidigare i år. Bekräftelsen att de spanska jättarna inte har råd att dras in i vad som skulle kunna bli en mycket offentlig auktion kommer säkerligen att komma som ett lyft för sådana som United.

Manchester united intresserade av Haaland

De Röda Djävlarnas intresse för den unge hetsporren tros gå minst två år tillbaka i tiden, innan han bytte från RB Salzburg till Dortmund i januari 20. United-bossen Ole Gunnar Solskjaer arbetade med Haaland i Molde och de röda fans hoppas att han kan använda sin erfarenhet för att styra den kliniska kraftkarlen till Old Trafford.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *