En närmare titt på Man Uniteds West Ham-seger

Manchester United är äntligen på väg in på rätt spår. De röda djävlarna har vunnit raka matcher för första gången sedan början av december i och med den sena 1-0-segern mot West Ham United. Ralf Rangnicks lag hade en tuff uppgift mot Hammers, deras medkonkurrenter i kampen om topp fyra, efter en överraskande bra och jämn kampanj från David Moyes lag.

Mer om United

Vann mot West Ham pga sent mål från Rashford

Man United vann till slut matchen tack vare Marcus Rashfords sena mål långt in på stopptid. Som vi kommer att se har den engelske landslagsmannen gett United det resultat som United grundligt förtjänade, något som kanske inte hade kunnat sägas om andra matcher, som den mot Aston Villa nyligen. Efter matchen skrev vi om de saker vi lärde oss av den här matchen, men låt oss nu ta en titt på några siffror och avancerade mätvärden för att se vad mer man kan dra för slutsatser om den här United-segern.

Manchester United Fotboll

Förväntade mål på Man Uniteds sida

Som vi hade chansen att se när vi tittade på matchen var Man United det bättre laget för dagen och siffrorna bevisar ytterligare att det ögontestet var korrekt. Man United avslutade matchen på Old Trafford med 1,8 förväntade mål på sin sida, och lämnade West Ham på låga 0,3 xG.

Det säger fint hur mycket bättre United var, eftersom det inte hade varit någon överraskning om de hade gjort två mål i den här matchen. Man United gjorde 18 skott, om än bara tre på mål, men insisterade ändå på att trycka på mot West Ham. Besökarna lyckades bara med ett skott på mål av bara sex totala skott, vilket gör det tydligt hur mer dominant Man United var.

Greenwood vill göra jobbet med bollen

Man United startade med kvartetten Mason Greenwood, Anthony Elanga, Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo i en 4-2-3-1-formation. Greenwood, återigen till höger, var särskilt ivrig att göra jobbet, men oftast bara när han hade bollen vid fötterna. Ungdomen gjorde fem dribbelförsök på flygeln, varav fyra lyckades, vilket förde bollen vidare uppåt i planen och gav United möjligheter att fortsätta anfallet.

Han pressade inte mycket, vid endast åtta tillfällen, och han lyckades göra två skott under de 81 minuter han var på planen. Greenwood såg inte särskilt farlig ut, men han försökte få saker att hända och lade också till sex progressiva passningar till sin uppvisning.

Uniteds mittblock hämmar West Ham

En gång i tiden, när Rangnick precis anlände till Man United, har många förväntat sig att hans lag skulle bli en pressmaskin. Tydligen har tysken insett att det inte kommer att vara möjligt med den trupp han har till sitt förfogande och har släppt den tanken sedan dess. Men mot West Ham var det intressant att se Uniteds pressblock i de centrala delarna av planen, där Bruno Fernandes, Fred och Scott McTominay bildade en triangel av spelare som var villiga att jaga motståndarna.

Alla tre gjorde 17 pressningar och vann tillbaka bollen vid totalt 18 tillfällen. Av 51 pressningar var 30 i den centrala tredjedelen av planen, vilket gjorde det svårt för West Ham att ta sig förbi den delen av planen, vilket gav Man United fler möjligheter att hålla sig högt upp i planen och försöka dominera.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *