Cristiano Ronaldo: Nära nytt rekord i premier League

Cristiano Ronaldo närmar sig ytterligare ett rekord i Premier League Cristiano Ronaldos utmärkelse som månadens spelare i Premier League för september är den femte för Manchester United-mannen. Utmärkelsen tillkännagavs i går efter att Ronaldo började spela på Old Trafford efter en sensationell flytt från Serie A-giganterna Juventus.

Läs mer om United här.

Rekordmannen Cristiano Ronaldo

36-åringen gjorde tre mål under sina fyra första Premier League-matcher, varav två i debuten mot Newcastle United. Hans femte utmärkelse innebär att endast den tidigare Manchester City-mannen Sergio Aguero, med sju, och den tidigare Liverpoolkaptenen Steven Gerrard och Spurs Harry Kane, med sex, har vunnit fler. Den portugisiska anfallaren hamnar därmed på samma nivå som två andra United-legendarer, Wayne Rooney och Robin van Persie, som också har fem segrar i bagaget.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo på en egen nivå

Det är en ganska otrolig bedrift med tanke på Ronaldos antal år i ligan jämfört med dessa andra stjärnor. Ronaldo har 200 framträdanden i Premier League, jämfört med 275 för Aguero, 504 för Gerrard, 251 för Kane, 491 för Rooney och 280 för Van Persie.

Ronaldo tog till Twitter igår för att fira nyheten och sade:

Stolt över att ha blivit vald till månadens spelare bland så många fantastiska spelare i Premier League. Tack till alla mina lagkamrater i Man. United, hade inte kunnat göra det utan dem. Låt oss fortsätta arbeta hårt så kommer resultaten att komma!

Håller formen så slår han nya rekord

Med nuvarande form verkar det troligt att superstjärnan kommer att kunna slå Agueros rekord inom en snar framtid trots de tolv åren borta från engelsk fotboll. Cristianos återkomst till United skall bli spännande att följa. Det har skett förändringar i laget helt klart sedan hans intåg och antingen blir det himmel eller pannkaka av det kan jag känna mellan varven, men jag tror det blir bra i slutändan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *