Amad Diallo: Gör mål i debuten för Rangers

Amad, lånad från Man Utd, upprepar sin otroliga bedrift genom att göra mål med sin första touch i Rangers-debuten Amad Diallo gjorde mål med sin första touch för Manchester United mot Milan i sin debut och han replikerade på ett anmärkningsvärt sätt den bedriften i sin debut i låneklubben Rangers.

Bloggen

Amad Diallo – Snabb och säker med bollen

Den ivorianske anfallaren anslöt sig till den skotska klubben på ett låneavtal i veckan fram till slutet av kampanjen och han gjorde ett omedelbart intryck vid sin debut i Ross County. Amad anslöt sig till de röda djävlarna i oktober 2020 i en affär som kan vara värd så mycket som 33 miljoner pund, men har knappt spelat sedan han kom till Old Trafford från Atalanta.

Tonårssensationen nätade i sin United-debut då han otroligt nog gjorde ett mål med sin första touch mot Milan i deras Europa League-match på Old Trafford. Det var en otrolig effekt för Amad, som gjorde mål i den 50:e minuten efter att ha blivit inbytt i halvtid, men hans effekt för Rangers var ännu mer omedelbar.

Rangers fotboll

Gjorde målet i fjärde minuten

Amad gjorde ett omedelbart intryck i sin Rangers-debut genom att göra mål i den fjärde minuten i Ross County. 19-åringen gjorde mål redan efter fyra minuter i sin debut med Glasgow när han tappade bort sin markör och slog in ett inlägg från nära håll efter en löpning och leverans från lagkamraten Joe Aribo.

Det var spelarens första medverkan i spelet som också replikerade hans omedelbara inverkan i Uniteds första lag mot Milan 10 månader tidigare för hans moderklubb. Amad firade sin debut i Rangers på ett spektakulärt sätt genom att göra mål i den fjärde minuten i Ross County.

Den gången visade Amad en fantastisk medvetenhet för att hitta utrymme i Rossoneris straffområde innan han skickligt lobbade sin insats över en strandad Gianluigi Donnarumma. Hans insats i Dingwall var mycket enklare när Aribo lade fram ett inlägg för Amad vid den bortre stolpen som han enkelt avslutade i ett tomt mål.

Rangers toppar tabellen före Celtic

Rangers är för närvarande inblandade i en pulserande titeljakt, där Giovanni van Bronckhorsts mannar leder Celtic med fyra poäng i toppen av Scottish Premiership inför helgens spel. Van Bronckhorst sade efter att ha slutfört signeringen av Amad: ”Jag är verkligen glad över att kunna lägga till Amad i vår trupp för resten av säsongen.

”Han är en spelare som jag har känt till under en längre tid och när möjligheten att skriva kontrakt med honom dök upp var vi mycket angelägna om att göra det.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *