Fotbollsbiljetter Engelsk fotboll

Engelsk fotboll och fotbollsbiljetter

Att köpa biljetter till engelsk fotboll kräver lite klurighet. För tjugo år sedan kunde vem som helst köpa ståplatsbiljetter till Arsenal för runt tre pund. Så är det inte längre. Priserna är helt annorlunda nu men tillgängligheten kanske har ökat i med Internet.

Sky TV har pumpat in miljarder i engelsk fotboll, spelarlönerna har blivit löjligt höga och Premier League har blivit hela världens favorit liga. Detta har medfört att biljettpriserna stigit tyvärr, men så är livet. Det är dock helt klart värt att ta en fotbollsresa och se sitt favoritlag i England.

Fotbollsbiljetter England Premier League

Bäst inramning runt fotbollsmatcherna i hela välden hittar du i England helt klart! Det finns ingen annanstans i världen där det är så hypad stämning på matcherna som i just England. Du kan gå en match i de lägre ligorna och ändå uppleva riktigt fin fotbollsstämning.

Ståplatser är avskaffade

Ståplatserna är sedan länge avskaffade och biljettpriserna har mångdubblats. Även om det står 48 pund på biljetten så får du ofta räkna med att betala ett par tusen för att överhuvudtaget få tag på biljetter till de bästa lagen som Chelsea, Manchester United och Arsenal. Det är dock värt att se sitt favoritlag såklart, så det är bara att betala och njuta av härlig engelsk fotboll.

Är det någon av de största lagen du vill se så får du räkna med att betala en hel del. Här tvingas du normalt anlitat några av de resebyråer som specialiserat sig på fotbollsresor.

Fotboll utanför London

Rör du dig utanför London och kan tänka dig att se matcher där inte Chelsea, Manchester United och Arsenal är inblandade så är det ofta inte några problem att köpa biljetter på klubbens egen hemsida till priser runt 30 pund. Ta reda på när biljetterna släpps till den breda allmänheten (general sale), registrera dig på sajten, betala med kreditkort och antingen hämtar du ut biljetterna vid arenan innan matchen eller så skickas de hem till dig.

Tar du med dig barnen så kan du få ordentliga rabatter. Jag har också köpt biljetter till matcher som Everton vs Man Utd på Evertons hemsida utan några problem. Du törs vara lite tillbakalutad ifall du skall se de mindre matcherna. Där finns oftast biljetter att få tag på!

Fotbollsbiljetter lägre divisioner i England

Är du intresserad av att se matcher i de lägre divisionerna så kan du normalt köpa biljetter på matchdagen, men rör det sig om ett derby så kan det vara smart att beställa innan. Fotbollen är sämre i de lägre divisionerna, men stämningen kan till och med vara bättre där. Även League 2-lag (division 4) har sjungande hemma- och bortasupportrar.

Det är absolut full fart på läktarna och du får samtidigt uppleva den där engelska härliga fotbollskulturen, som faktiskt bara finns här. Det är verkligen en speciell stämning!

Om du rör dig kring städerna Liverpool, Manchester och Birmingham ligger Premier League-lagen tätt. Om du dessutom vill smaka på den lite beskare brygden av Championship-, league 1 och league 2-fotboll så är det inga problem att lägga upp täta matchscheman.

Fotbollsbiljetter Engelsk fotboll

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *