Vem är Premier Leagues bästa forward för pengarna?

Premier League är en av världens rikaste ligor, men det betyder inte att alla spenderar sin tid med att släppa berg av pengar på varenda Tom, Dick och Jadon Sancho. Varje enskild klubb investerar istället kopiösa summor pengar i sitt omfattande nätverk av scouter som skannar världen över på jakt efter nästa heta objekt.

Mer om engelsk fotboll

Vem är egentligen den bästa forwarden för pengarna i engelska toppligan

Det är en av de mest konkurrensutsatta aspekterna av hela ligan, med klubbar som desperat försöker slå sina rivaler om några av världens mest begåvade spelare. Om de gör rätt och hittar någon som är ämnad för storhet innan storheten har hittat dem, kan de spara otroliga summor pengar åt sin klubb, samtidigt som de producerar en världsledande fotbollsspelare.

Naturligtvis måste man ibland spendera pengar för att få tag på några färdiga produkter, men det finns något otroligt bekräftande i att se ett ”billigt” alternativ producera varor på den största scenen. Nu kan vi tack vare en rapport i Mirror till och med rangordna de 10 mest prisvärda forwards i ligan just nu.

Leicester fotboll

De 10 mest prisvärda forwards i Premier League

10. Gabriel Martinelli

Med sina 6 miljoner pund är Martinelli en av de dyrare stjärnorna på listan, men Arsenal kommer att säga att han var värd vartenda öre.

Han kanske inte riktigt har satt världen i brand ännu, men tecknen är alla positiva och om han kan hålla sig i form kan han visa sig vara en av de största värvningarna som klubben någonsin har gjort.

9. Wilfried Zaha

Zaha delar verkligen åsikterna i Premier League, men med tanke på vad Crystal Palace betalade för honom kan det inte råda någon tvekan om att de landade ett äkta fynd.

Zaha kostade bara 3 miljoner pund och har tiofalt skördat Palaces förtroende, gjort 52 mål och skrivit in sitt namn i klubbens stolta historia.

8. Ashley Barnes

Ha tålamod med oss här, för Barnes är verkligen en av de stora fyndvärvningarna.

Han kostade Burnley endast 750 000 pund och hans 44 mål har visat sig vara avgörande för att behålla Clarets Premier League-existens.

7. Michail Antonio

Det känns som om Antonio har funnits i flera år, men han har verkligen kommit till sin rätt den här säsongen.

I sitt livs form är det svårt att tro att West Ham köpte honom för bara 7 miljoner pund 2015.

6. Callum Wilson

Wilsons prislapp på 20 miljoner pund gör att han inte kan säkra en plats i topp fem, men om han kan hjälpa Newcastle att undvika nedflyttning kommer ingen att bry sig om vad han kostar.

Även till det priset har hans 18 mål hittills bevisat att han är en otroligt behändig målskytt.

5. Dominic Calvert-Lewin

Nu pratar vi om verkligt värde för pengarna.

Den engelska stjärnan kostade Everton endast 1,6 miljoner pund men har gjort 43 mål och framåt för klubben.

Toffees målvakt kommer bara att bli bättre också.

4. Teemu Pukki

Pukki har inte varit lika imponerande under sin andra ankomst till Premier League.

Men med tanke på att han endast kostade motsvarande sin sångersättning utgör Pukki ett overkligt värde för pengarna för Kanariefåglarna.

3. Mohamed Salah

Salah var dyr på den tiden, det går inte att förneka.

Hans prislapp på 37 miljoner pund höjde många ögonbryn, men nu ser det ut som absolut fickpengar.

Salah är den formstarka spelaren på planeten just nu och skulle gå för tre gånger så mycket som han gjorde när han skrev på för Liverpool.

Kombinera det med hans bidrag till deras Champions league-triumf 2019 och att han äntligen avslutade den stora Premier League-torkan, och ou börjar förstå varför Salah är ett av de stora fyndköpen.

2. Patrick Bamford

Leeds har verkligen saknat sin stjärnanfallare den här säsongen.

Men även om han har varit skadad under stora delar av den här säsongen kan det inte råda något tvivel om hur värdefull han är för Marcelo Bielsas lag.

Han kostade Leeds endast 7 miljoner pund och har gjort 19 viktiga toppspelarmål för klubben.

1. Jamie Vardy

Vardy är alla neutrala fans favoritspelare och är en sann Premier League- storhet.

Han kostade Leicester bara 1,1 miljoner pund och har sedan dess samlat ihop 127 mål i Premier League.

Det finns en Premier League-vinnarmedalj bland alla dessa mål också.

De bästa anfallarna för pengarna i PL

Detta är de forwards i Premier League som är mest värde för pengarna. Vardy är i en klass för sig kan jag tycka vad gäller värde för pengarna. Han här verkligen burit klubben på sina axlar mer än en säsong och var helt fenomenal när Leicester vann Ligan helt uträknade. Det var verkligen en magisk säsong.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *