Tuchel kritiserar Lukaku när Chelsea tappar mer mark på Manchester City

Thomas Tuchel var inte imponerad av Romelu Lukakus prestation efter att Chelsea förlorat med 1-0 mot Manchester City på Etihad Stadium. Ett fantastiskt mål av Kevin De Bruyne skickade Pep Guardiolas City 13 poäng före Chelsea i Premier League-tabellen, och Blues har bara vunnit fyra av sina 12 senaste ligamatcher.

Läs mer om engelsk fotboll 

Lukaku var en skugga av sig själv

Lukaku gjorde en ensam figur under stora delar av lördagens match och hade bara 21 beröringar – det är det minsta antalet för en startspelare i något av lagen – samtidigt som han bara slutförde sju av tolv passningar, och han vann inte någon av sina sju luftdueller.

Han fick också se ett skott räddas av Citys målvakt Ederson när han var i en mot en i början av den andra halvleken, en chans som Opta mätte med ett xG-värde (förväntade mål) på 0,365, vilket innebär att han skulle förväntas göra minst ett av tre mål från den positionen.

chelsea

Lukaku kostade 97 miljoner pund!

Den 97 miljoner pund stora värvningen från Inter bad nyligen om ursäkt till klubben och fansen efter att ha gett en intervju i Italien där han verkade kritisera Blues-chefen Tuchel för att han inte spelade efter sina styrkor.

I ett tal till BT Sport efter matchen förklarade Tuchel sin frustration över den belgiska anfallarens uppvisning och sa: ”Han hade många bollförluster utan någon press, många bollförluster under mycket lovande omständigheter. Han hade en enorm chans.

”Vi vill tjäna honom, men han är en del av laget och prestationen framåt, särskilt i första halvlek, kan vi göra mycket, mycket bättre.”

Tuchel vill inte klandra laget i övrigt

Bortsett från Lukaku var Tuchel ovillig att klandra sitt lag på presskonferensen efter matchen trots förlusten, och berömde deras attityd och engagemang i matchen och sa till reportrarna: ”Jag tycker att vi förlorade på individuella prestationer och på en situation i dag. När det gäller attityd, engagemang och defensivt är jag nöjd.

”Vi tillät inte alltför många stora chanser, höll dem till ett minimum, och vi var medvetna och aktiva i vårt försvar.

”Vi hade stora kontringsmöjligheter, stora offensiva övergångschanser som vi slösade bort. Med samma prestation har vi vunnit matcher mot Man City, och vi kunde ha spelat oavgjort i den här matchen, och naturligtvis förlora den här.”

Chelsea lyckades inte komma till målet alls

Chelsea lyckades bara med fyra skott och ett på mål, varav alla kom i den andra halvleken, och Tuchel erkände att Europamästarna inte skapade tillräckligt mycket och bara hade sju beröringar i Citys kasse jämfört med värdarna som hade 31 i Chelseas straffområde.

”Vi hade inte tillräckligt med chanser till bollvinster och rörelser som vi kunde ha haft”, tillade Tuchel. ”Vi kunde ha haft fler chanser om vi spelat med bättre timing, bättre precision. Det är helt enkelt så här.

”Vi hade åtta eller nio övergångschanser och av dem hade vi inte en touch i boxen. Det är detta som jag är kritisk till. Om vi missar chanser är jag inte kritisk. Alla vill göra stora målchanser, och vi får inte många av dem i stora matcher.

Felbeslut och dåligt fokus straffade sig

”Vi kunde ha haft många fler chanser, det är det jag är kritisk till. Beslutsfattandet och tajmingen var inte på den nivå vi behöver.”

Tuchel fick också frågan om hans reaktion på Premier Leagues beslut att skjuta upp söndagens derby i norra London mellan Arsenal och Tottenham efter att Gunners gjort en begäran i fredags, på grund av att ett antal spelare är borta på grund av skada, avstängning, COVID-19 eller i Africa Cup of Nations.

Den förre Borussia Dortmund-managern har nyligen uttryckt frustration över att ligan skjuter upp vissa matcher och inte andra, bland annat genom att avslå Chelseas begäran om att ställa in sitt besök hos Wolves i december.

”Det är mycket bättre för mig att inte svara på frågan. Mycket, mycket bättre”, sade tysken.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *