Trippier: Förste man att signa i Newcastle – Ny era

Newcastle United har slutfört värvningen av Kieran Tripper från Atletico Madrid på ett kontrakt på två och ett halvt år. Den engelske landslagsmannen är den första ankomsten till St James’ Park efter det saudiarabiskt finansierade övertagandet i oktober och ansluter för en summa som uppges ligga i storleksordningen 12 miljoner pund plus tillägg.

Trippier tillbaka i Premier League

Tripper återvänder till Premier League efter en två och ett halvt år lång sejour i Atletico och har tidigare spelat för Tottenham och Burnley i den engelska högstaligan.

Yttermittfältaren kommer att försöka stärka Newcastles försvar och hjälpa dem att ta sig ur nedflyttningsstrecket, då Magpies bara vunnit en ligamatch under hela säsongen. De ligger för närvarande på 19:e plats, två poäng från säkerhet.

31-åringen knyter också an till Eddie Howe för andra gången, eftersom paret tidigare har korsat sina vägar på Turf Moor 2012.

Newcastle United

Skall bli spännande att se honom i Newcastle

”Jag är glad över att få ansluta mig till denna fantastiska klubb. Jag njöt verkligen av min tid i Madrid, men när jag blev medveten om intresset från Newcastle United, och efter att ha arbetat med Eddie Howe tidigare, visste jag att det var här jag ville vara”, säger Trippier till klubbens officiella hemsida.

”Jag är medveten om att det ligger mycket arbete framför oss, men jag känner till kraven i Premier League väl och jag vet vilken fantastisk klubb det här är med mycket talangfulla spelare. Jag kan inte vänta på att komma igång och jag är glad över att få kliva ut på St James’ Park som Newcastle-spelare.”

Varit bra i Atletico Madrid

Trippier gjorde 68 La Liga-matcher för Los Rojiblancos och hjälpte Diego Simeones lag att ta hem den inhemska titeln förra säsongen. Ytterbacken bidrog till framgången med sex assist; Jose Gaya (sju) är den enda försvararen som har registrerat fler i den spanska toppligan 2020-21.

Trippier registrerade också 74 lyckade crosses under sin tid i La Liga, med Jesus Navas (129) och Damian Suarez (84) som de enda försvararna som har bättre siffror.

Erfaren landslagsman

Även om han inte har lyckats registrera några mål eller assist i alla tävlingar den här säsongen råder det ingen tvekan om den kvalitet och erfarenhet som den engelske försvararen kommer att tillföra Magpies. Han spelade faktiskt fem av Three Lions sju matcher när de nådde finalen i Euro 2020 förra året.

Howe sade: ”Jag är verkligen glad att kunna välkomna Kieran till Newcastle United. Jag har länge beundrat hans förmågor och har följt hans karriär, så när möjligheten uppstod att säkra honom tvekade vi inte.

”Mycket hårt arbete har lagts ner på att planera för januaritransferfönstret långt innan månaden började, vilket syns tydligt i hur snabbt vi har kunnat genomföra den här flytten.”

Evertons ytterback tveksam till Newcastle

Newcastle har också kopplats samman med en flytt till en annan ytterback, den här gången för vänsterkanten, i form av Evertons försvarare Lucas Digne, som är i onåd hos Rafael Benitez efter en rapporterad oenighet på träningsområdet.

Digne rapporteras dock föredra en flytt någon annanstans i dagsläget, och West Ham och Chelsea sägs också vara intresserade.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *