Tottenham: Vem kan Conte släppa denna månad?

Lämnade rasande efter att ha sett söndagens norra London-derby bli uppskjutet nästan 24 timmar före avspark, är det rättvist att säga att Antonio Conte inte har varit imponerad av sin nya trupps senaste uppvisningar.

Tottenham har haft hektiska veckor

Efter att ha förlorat med 1-0 hemma mot Londonrivalerna Chelsea förra veckan och slutligen åkt ur EFL-cupen tack vare ett sammanlagt 3-0-nederlag, verkar Spurs ha en svår kamp att ta sig tillbaka till Champions League den här säsongen.

Läs mer om engelsk fotboll

Conte är fortfarande förtegen om hur hans framtid kan se ut, och många har också blivit förvånade över att 52-åringen inte har lagt till några nya spelare till sitt lag sedan transferfönstret öppnades igen.

Med mindre än fjorton dagar kvar tills januarifönstret stängs har vi tagit en titt på en handfull Tottenhamstjärnor som fortfarande kan vara på väg mot utgången i norra London.

tottenham

Tanguy Ndombele

Det är ingen hemlighet att många Spurs-fans anser att Tanguy Ndombele har spelat sin sista match för Lilywhites efter en mardrömsuppvisning i Tottenhams hårda 3-1-seger i FA-cupen mot Morecambe tidigare under månaden.

Eftersom han verkligen inte lyckades leva upp till klubbrekordet på 53,8 miljoner pund som Daniel Levy betalade i juli 2019, utelämnades 25-åringen helt från Contes trupp till 1-0 EFL Cup-nederlaget mot Chelsea förra veckan.

Då Spurs enligt uppgift gjort klart att de vill flytta den tidigare Lyon-mittfältaren den här månaden, antydde Football London under helgen också att Ndombele nu tränar bort från resten av Tottenhams förstalagsstjärnor.

Daily Mail rapporterar att den italienska klubben Napoli är angelägna om att komma överens om en affär med den sjufaldige franske landslagsmannen, som förra säsongen blev offentligt osams med den tidigare chefen Jose Mourinho.

Steven Bergwijn

Tottenham-fansen gjorde sin Premier League-debut med ett mål mot Manchester City efter att ha genomfört en flytt från PSV för 27 miljoner pund och var till en början entusiastiska över vad Steven Bergwijn hade att erbjuda.

Men eftersom han inte lyckades hålla en regelbunden plats i första laget under vare sig Conte eller Mourinho pekar alla tecken på att 24-åringen redan nu avslutar sin vistelse i norra London efter bara 12 månader i huvudstaden.

Den 16-årige nederländske landslagsmannen har haft problem med skador den här säsongen och har ännu inte startat en enda Premier League-match hittills under säsongen, och han rapporteras vara angelägen om att starta sin karriär någon annanstans.

Sky Sports meddelade förra veckan att Ajax fortfarande tror att de kan nå en överenskommelse efter att ha fått se sitt första bud på 15 miljoner pund förkastas av Spurs, och att de vill sätta punkt för det som har blivit en engelsk mardröm för den tidigare Barcelona-målsättningen.

Dele Alli

Nästan alla tippade att han skulle ha varit den engelska fotbollens blommande ansikte när han bröt ut på scenen som en sensationell tonåring, men få hade förväntat sig Dele Alis kollaps under de senaste åren.

Ett annat stort namn som Ndombele, som fick riktig kritik för sin insats mot Morecambe i League One tidigare under månaden, och den tidigare MK Dons-stjärnan befinner sig nästan i limbo.

Han har bara fått en handfull starter i Premier League sedan Contes ankomst till norra London, och Sky Sports rapporterade förra veckan att Spurs är villiga att lyssna på bud på 25-åringen, både på lån och permanent.

För tolv månader sedan kopplades han starkt samman med en potentiell låneskifte till de franska jättarna PSG, men nu har nedflyttningskämpar lyfts fram som en möjlig destination för den sviktande engelska stjärnan under de kommande fjorton dagarna.

Giovani Lo Celso

Giovani Lo Celso har inte startat en enda Premier League-match sedan Nuno Espírito Santos sista match som ledare efter 3-0-nederlaget hemma mot Manchester United den 30 oktober och är en annan Tottenham-stjärna som kan vara på väg bort.

Han har haft problem med skador den här säsongen och har inte lyckats imponera sedan Conte tog över i huvudstaden, och det har rapporterats i stor utsträckning sedan januarifönstret öppnades att Spurs har lagt ut 25-åringen till försäljning.

Den argentinska mittfältaren, den före detta Real Betis-mannen, har gjort klart att han söker regelbunden förstalagsspelning med ett VM i sikte och kan redan vara på väg tillbaka till Spanien under de kommande veckorna.

Den spanska tidningen Fichajes rapporterade under helgen att Atletico Madrid är intresserade av att göra en affär och tror att en summa på omkring 32 miljoner euro skulle räcka för att säkra hans signatur.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *