Topp 30 citat om Ronaldinho

Ronaldinho gav fotbollsfans en uppsjö av oförglömliga minnen. Vare sig det gäller den härliga chipfrisparken över David Seaman eller enmansshowen mot Real Madrid på Santiago Bernabeu. Brasilianarens storhetstid varade inte särskilt länge men det räckte för att han skulle besegla sin plats i pantheonet av fotbollens största spelare.

Ronaldinho var en mästare med bollen

Ronaldinho var en mästare på bollen och han var enastående i sitt spel. Han är utan tvekan en av de mest begåvade spelarna genom tiderna och med lite mer disciplin kunde han ha fått sitt namn inristat tillsammans med Peles och Maradona. Den före detta anfallaren från Barcelona och AC Milan visade världen saker som de aldrig tidigare hade bevittnat. Ronaldinho var alltid lugn och samlad när han stod inför faran och spelade oftast med ett leende på läpparna.

Det brasilianska geniet är fortfarande vördad av både moderna storheter och fotbollsfans för sin otroliga förmåga. Vi presenterar de 30 bästa citaten om trollkarlen Ronaldo de Assis Moreira alias Ronaldinho Gaucho.

”Ronaldinho var mer begåvad än Messi och Cristiano Ronaldo. När vi inte visste vad vi skulle göra skapade han chanser att göra mål.”

– Deco

ronaldinho citat

”Jag har arbetat med några fantastiska spelare under min tid och alla under en mycket intressant period i sin karriär, nitton till tjugo år gamla. Men, med all respekt för de andra, Ronaldinho var en höjdare.”

– Celso Roth, Ronaldinhos första tränare i Gremio.

”Ronaldinho är en mästare. Jag hoppas att han fortsätter på detta sätt, för han är en stor, och man ser att han har en stor vilja att göra bra ifrån sig.”

– Kaka

”Ronaldinho var ansvarig för förändringen i Barça. Det var en dålig tid och förändringen som skedde i och med hans ankomst var fantastisk. Under det första året vann han ingenting men folk blev förälskade i honom. Sedan började troféerna komma och han gjorde alla dessa människor lyckliga. Barça bör alltid vara tacksamma för allt han gjorde.”

– Lionel Messi

”Jag spelade mot honom när han först kom till Europa för att spela för Paris Saint Germain 2001 och redan då kunde man se att han en dag skulle bli världens bästa spelare. Han har en otrolig skicklighet och så många knep i sin repertoar.”

– Laurent Blanc

”Han är en av de starkaste mästarna genom tiderna.”

– Ibrahimovic

” [ . . . ] Ibland gjorde han saker som jag aldrig sett någon annan göra. När vi höll på att vinna matchen började vi njuta av oss själva och han tog fram allt.”

– Deco

”När jag var i Barcelona var han på toppen av sin karriär. Helt fantastiskt, de saker han kunde göra med bollen och även hans passningsspel var fantastiskt.”

– Henrik Larsson

”Den här mannen [Ronaldinho] var på en annan nivå”

– Frank Lampard gav en särskild hyllning genom att lägga upp en bild med honom på sociala medier.

”Han är mannen som gör skillnaden mellan ett lag som spelar bra och ett annat som verkligen är minnesvärt. Bara han kan avgöra en match.”

– Frank Rijkaard

”Han visste exakt vad han gjorde. Allt var förplanerat även om jag aldrig har sett honom prova det förut, varken på träning eller i matcher. Han tänkte på vad väggen skulle göra och han lyckades med det. Det är otroligt men det är vad man får från världens bästa spelare.”

– Giovanni van Bronckhorst, om Ronaldinhos frispark under muren.

”Han är en spelare i världsklass. Jag hoppas att han inte åker till VM med Brasilien för han är otrolig. Han är så stark och snabb fortfarande. Han kan göra fantastiska saker med bollen.”

– Wayne Rooney

”Magiska fötter, men det handlade inte bara om trick – han skapade och gjorde målen som motsvarade hans förmåga.”

– Roberto Carlos

”Jag lärde mig mycket av Ronaldinho och Robinho. Fotboll är ett taktiskt spel och ibland måste man vara seriös. Men de lärde mig att alltid göra det med ett leende och ha roligt. Jag tillbringade timmar med att titta på deras klipp på youtube.”

– Eden Hazard

”Det fanns en period under Ronaldinhos tid i Barcelona då han nästan var ospelbar. Mödosam, avslappnad, alltid med ett leende på läpparna, han är ett geni med bollen. Jag älskar brasiliansk fotboll och han är en av de bästa spelarna någonsin från det landet.”

– David Beckham

”Ronaldinho när jag var i Paris Saint-Germain var den mest naturligt begåvade. När jag spelade med honom var han otrolig. Hans tekniker, hans naturliga förmåga att dominera bollen och de trick han gjorde var omöjliga. Vi försökte i timmar att göra som han men kunde inte göra det.”

– Mikel Arteta

”När det gäller färdigheter och tricks var Ronaldinho den bästa spelaren jag spelat med.”

– Edgar Davids

”Ingen kan jämföras med Ronaldinho. Jag minns hans spel, hans dribblingar. Jag minns att han vann alla titlar på Camp Nou. Han skrev historia i Barca, han skrev historia med Brasilien och han skriver fortfarande historia.”

– Neymar

Citat om Ronaldinho

”Det finns inte många spelare som kan erbjuda målgivande passningar som han kan. Han är helt enkelt fantastisk. Han är ett sällsynt fall av en assistspelare som kan ge bollen från var som helst.”

– Rui Costa

”Jag hade turen att få uppleva honom på nära håll och dela många saker med honom. Jag kan säga att han är en riktigt bra person och det är det viktigaste.”

– Lionel Messi

”Han är en av de största spelarna jag någonsin har sett.”

– Diego Maradona

”Ronaldinho är den största idolen inom fotbollen för mig. [ . . . ] Enligt min åsikt tror jag att Ronaldinho vid den tiden [mellan 2003 och 2005] var större än Messi och Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo och Messi gör förstås många mål, men det Ronaldinho brukade göra var otroligt. Han brukade vara fantastisk på planen och gjorde också många mål.

Som hans fan tycker jag att han slutade [spela på toppnivå] lite för tidigt. Om han fortsatte att spela [som tidigare i sin karriär] skulle han säkert tre, fyra, fem gånger i rad vara världens bästa spelare. Han var två gånger [den bästa spelaren i världen], och sedan vet jag inte vad som hände, men om han ville fortsätta på det sättet skulle han säkert vara fem gånger i rad den bästa spelaren i världen.”

– Willian

”Han förmedlar mycket glädje och nöje att spela spelet, och han har individuella färdigheter som är av så hög nivå att alla i världen avgudar honom.”

– Frank Rijkaard

Detta är inte normalt. Han är inte normal och har aldrig varit det. Han lever i det magnetiska spektrumet. Vilket mål detta är. Bortom världsklass. Förvånande. Coolare än en expert på bombfällning. Det är ett fantastiskt fotbollsavslut av kung Ronaldinho.

– Ray Hudson beskriver Ronaldinhos mål

”Det är fantastiskt hur smart killen är. Han verkar redo för varje situation och ju större matchen är, desto mer kan han hantera den. [ . . . ] Han är en fantastisk spelare och jag antar att det gör honom synsk. När man spelar med honom och ser vad han gör med en boll är det inget som förvånar mig längre. En vacker dag kommer han att få bollen att prata.”

– Eidur Gudjohnsen

”Ronaldinho är mycket svår att stoppa eftersom hans spel är omöjligt att läsa. Han gör aldrig samma finter två gånger i rad. Även när jag hade tittat på flera videor av honom var han fortfarande svår att kontra. Han är helt enkelt för oförutsägbar och vass.”

– Daniel van Buyten

”Den bästa spelaren i världen. Ronaldinho? Absolut. Jag kan inte få nog av att se honom spela – han är en fröjd för ögat. Hans teknik är otrolig, hans touch, hans syn, han gör mål och han iscensätter allt. Han är helt enkelt den kompletta spelaren. Jag vet hur svårt det är för en anfallare som spelar på den här nivån, men för honom är det så lätt. Han gör det varje match och det är helt enkelt otroligt att se.”

– Ruud van Nistelrooy

”Ronaldinho är total klass – en mycket, mycket stor spelare. Han är snabb, kraftfull och har extraordinära tekniska kvaliteter. Han är en dribblare men är också en spelare som kan göra spelet för sina lagkamrater. Han är egentligen inte en nummer 10, utan en riktig organisatör. Han är mer en andra anfallare som kan göra mål och har visionen att göra dem.”

– Zinedine Zidane

”Ronaldinho var praktiskt taget ostoppbar när han var som bäst, som anfallare eller playmaker.”

– Sergio Ramos

”Den bästa spelaren i historien? Ronaldinho. För när han var som bäst kunde ingen jämföra med honom. Han hade alltid ett leende på läpparna också. Han hade skicklighet, gjorde fantastiska mål och satte magi i spelet.”

– Nani

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *