Tite: Coutinho kan hjälpa Brasilien att ersätta skadade Neymar

Brasiliens huvudtränare Tite är optimistisk om att Philippe Coutinho kan hjälpa till att ersätta den skadade Neymar i sitt första framträdande i landslagsfärgerna på över 12 månader. Coutinho, som tidigare den här månaden anslöt sig till Aston Villa på lån från Barcelona, kommer att ställa upp för Selecao i stället för den avstängde Lucas Paqueta i torsdagens VM-kvalmatch borta mot Ecuador. 

Coutinho ersätter Neymar som är skadad

29-åringen har inte spelat för Brasilien sedan oktober 2020 efter att ha genomgått en knäoperation i januari 2021. Coutinhos återkomst sammanfaller med frånvaron av Neymar som är borta i de kommande kvalmatcherna med en fotledsskada. ”Folk vill alltid ha Neymar, men ibland händer saker och ting inte som man vill”, sade Tite till reportrar.

”Vi är ledsna över att Neymar inte kan vara här, men vi har andra alternativ. Jag pratar om Coutinho. Han är en spelare som kan spela i den rollen och jag tror på hans kvalitet. ”Coutinho är en viktig spelare och han har återhämtat sig till sin bästa nivå.”

Brasilien fotboll

Tite vill testa spelare inför Qatar 2022

Han tillade: ”Ur social och mänsklig synvinkel vet jag hur mycket tid han har investerat och vilka utmaningar han har ställts inför för att återhämta sig från en skada.” Den före detta Liverpool-anfallaren Coutinho har börjat livet i Villa på ett lysande sätt och gjorde kvitteringsmålet i 2-2-mötet med Manchester United vid debuten.

Brasilien har redan säkrat sin plats i Qatar 2022, men Tite ville pressa sina spelare i kvalmatcherna mot Ecuador och även Paraguay på tisdag. ”Jag trodde att känslorna och känslorna skulle vara lättare, men nej, vi har samma känslor och oro”, sade Tite. ”Jag vill testa spelarna i de kommande kvalmatcherna. Jag har fortfarande samma press.”

Tite bekräftade att han kommer att sätta in Real Madrids Vinicius Junior mot Ecuador tillsammans med Raphinha och Matheus Cunha.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *