Thiago Silvas kontrakt med Chelsea förlängs med ytterligare ett år

Chelseas försvarare Thiago Silva har skrivit på ett nytt kontrakt som gör att han stannar i Premier League-laget till slutet av säsongen 2022-23. Den brasilianske landslagsmannen skrevs på en fri transfer inför kampanjen 2020-21 efter att ha lämnat Paris Saint-Germain och gjorde 34 framträdanden i alla tävlingar under sin första termin med Blues.

Thiago Silva viktig kugge i backlinjen

Silva startade i Champions League-finalen mot Manchester City, men tvingades utgå i slutet av första halvlek på grund av en skada, vilket gjorde att han fick se på när hans lagkamrater vann med 1-0 i Porto och säkrade trofén för andra gången. Klubben utnyttjade möjligheten att förlänga hans kontrakt med ytterligare ett år efter den segern och har följt upp det med ett tredje på varandra följande ettårigt avtal för 37-åringen.

Silva har gjort 22 framträdanden i alla tävlingar den här säsongen, senast från start i Blues pulserande 2-2 i Premier League mot Liverpool i söndags. Hans totalt 19 blockeringar är den tredje högsta för en försvarare i ligan, ingen annan Chelsea-försvarare har gjort fler än sex. Han är också bland Premier Leagues tio bästa försvarare när det gäller återvinningar (102).

chelsea

Trivs fint i Chelsea

”Att spela här med Chelsea är ett verkligt nöje”, säger han till klubbens officiella hemsida. ”Jag trodde aldrig att jag skulle spela i tre år här i den här fantastiska klubben, så jag är väldigt glad över att få stanna en säsong till.

”Jag kommer att fortsätta att ge allt för den här klubben och för supportrarna, som alltid har stått vid min sida sedan jag kom hit. ”Det är fantastiskt att ha den här relationen med fansen och inte bara det utan även med spelarna, personalen och hela klubben. Jag kommer att ge allt för att fortsätta spela på den här nivån i världens viktigaste liga.”

Glada i ledningen för att han förlängt kontraktet

Chelseas direktör Marina Granovskaia tillade: ”Thiago Silvas erfarenhet, ledarskap och prestationer har varit och förblir mycket viktiga för den här truppen, så vi är enormt glada över att förlänga hans kontrakt med ytterligare ett år.

”Vi ser fram emot hans fortsatta inflytande när vi strävar efter ära den här säsongen och nästa, och mer av de kvaliteter som har lett till att han har haft en så stor inverkan för oss på och utanför planen.” Chelsea är nästa gång i aktion på onsdag när de tar emot Tottenham i den första delen av semifinalen i EFL Cupen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *