Speltips Swindon vs Manchester City 2022

Prognos: Swindon vs Manchester City

FA-cupens tredje omgång är äntligen över oss och helgens matcher erbjuder chansen till några stora överraskningar. Det finns klubbar upp och ner i lottningen som kommer att tro på sina chanser att nå den fjärde omgången, och det finns också några David vs Goliat-möten att bli glada över. Ett sådant exempel kommer att äga rum på County Ground när League Two-laget Swindon Town möter Manchester City.

Swindon

Efter år av flippande mellan den tredje och fjärde nivån i engelsk fotboll är Swindon Town återigen med i jakten på uppflyttning i League Two. De har upplevt en rad problem både bakom kulisserna och på planen under de senaste åren, men när vi ser framåt verkar det som om klubbens supporterbas tror att ljusare tider kan vara förestående – och att göra en bra prestation här skulle verkligen kunna hjälpa dem med det.

Manchester City

Lagnyheter

Baudry är den enda bekräftade skadefrånvaron för värdarna och Crichlow är tveksam till sin kondition. Conroy avtjänar en avstängning i ligan men bör vara med här i cupen.

Manchester City

Manchester City är Englands inhemska kungar och har varit det under en längre tid. Pep Guardiola tror på att hans lag ska ge 100 procent när de går ut på planen och det lär inte bli annorlunda här, även om många av oss vill tro att en uppryckning kan vara på tapeten. Ett försvagat lag är väntat, men det betyder inte att City kommer att ta det lugnt för småttingarna.

Lagnyheter

Mahrez är borta med Algeriet i Africa Cup of Nations och följande spelare är listade som tveksamma: Zinchenko, Walker, Stones och Foden.

Faktorer att ta hänsyn till

  • Swindon ligger på femte plats i League Two medan Man City är etta i Premier League.
  • Swindon har vunnit två, spelat oavgjort en och förlorat tre av sina sex senaste matcher.
  • Man City har vunnit sina sex senaste matcher i alla tävlingar.
  • Swindon har gjort nio mål och släppt in 11 på sina sex senaste matcher.
  • Man City har gjort 21 mål och släppt in fyra på sina sex senaste matcher.

Slutsats

Även om det må vara tre divisioner som skiljer de här två klubbarna åt betyder det inte att vi inte kan få en konkurrenskraftig match av det oavgjorda mötet. Swindon kommer att gå ner med svängarna så gott de kan, samtidigt som City inte kommer att vilja sträcka på nacken när de har så mycket annat att tänka på. Besökarna kommer att gå hem med en seger, troligen tillsammans med ett resultat på 4-1 eller 5-1, men Swindon kommer att ge allt.

Speltips: Man City vinner

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *