Speltips Senegal vs Guinea AFCON

Bettingtips Senegal vs Guinea

Senegal och Guinea möts i grupp B i Afrikanska nationernas mästerskap 2021 den här veckan. Matchen kommer att hållas på Kouekong Stadium i Bafoussam och avspark är planerad till 13.00 brittisk tid på fredag. Detta är en spännande match och vi skall här titta närmare på dessa båda afrikanska lag.

Senegal

Senegal ligger just nu tvåa i 2021 års Africa Cup of Nations grupp B med tre poäng på en match, poängmässigt jämnt med ledande Guinea. Aliou Cisses lag inledde sin Afcon-kampanj med en 1-0-seger mot Zimbabwe på Kouekong Stadium i Bafoussam, tack vare en straff i den 97:e minuten av Liverpool-anfallaren Sadio Mane.

Senegal fotboll

Lagnyheter:

Idrissa Gana Gueye, Fode Ballo-Toure, Bamba Dieng, Mame Baba Thiam, Alfred Gomis, Mamadou Loum Ndiaye, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly och Famara Diédhiou har alla COVID-19 och förväntas inte spela.

Guinea

Guinea toppar för närvarande Afrikanska nationernas mästerskap i fotboll 2021 grupp B med tre poäng på en match, och ligger på samma poäng som tvåan Senegal. Kaba Diawaras lag går in i matchen mot Senegal efter en 1-0-seger mot Malawi på Kouekong Stadium i Bafoussam, tack vare Issiaga Syllas mål i den 35:e minuten.

Lagnyheter:

Guinea har ett fullt fungerande lag. Inte lika starkt som Senegal, men det är ett helt ok fotbollslag.

Viktiga faktorer att ta hänsyn till

  • Senegal har vunnit 4 av sina senaste 5 tävlingsmatcher.
  • Guinea har vunnit 2 av sina 5 senaste tävlingsmatcher.
  • Senegal har spelat oavgjort i 1 av sina 5 senaste tävlingsmatcher.
  • Guinea har förlorat 2 av sina 5 senaste tävlingsmatcher.

Slutsats

Senegal har ett bättre lag än Guinea och bör ta alla tre poängen från mötet. Detta är såklart ingen självklarhet. det är ju sällan det inom sport och speciellt inte inom fotbollen där allt kan hända, men Senegal skall var det starkare laget och har ett bättre lag på pappret. Därför tror jag att Senegal kommer att ta hem denna matchen.

Prognos: Senegal vinner med 2-0

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *